Witam. Mam problem z autem po wymianie sprzęgła. Przeszukałem już chyba połowę internetu jak i forum ale jak na razie nie znalazłem odpowiedzi. Po wymianie sprzęgła podczas przyspieszania auto wpada w dziwne wibracje/rezonans, dzieje się tak po przekroczeniu 2 tysięcy obrotów (4 bieg 2100-2300, 5 i 6 bieg 2000-2200) powyżej tych obrotów wszystko wraca do normy. Na niższych biegach wibracje nie są wyczuwalne. Gdy przyspiesza się płynnie/delikatnie ten rezonans jest słabo odczuwalny najgorzej jest przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu lub przy wyjeździe pod górę. Po wizycie u mechanika, który wymieniał sprzęgło przeglądał czy wszystko dokręcił i czy czegoś nie przeoczył stwierdził, że wszystko jest w porządku i bezradnie rozkłada ręce i mówił, że poduszki były OK a sprzęgła nie da się źle założyć i żeby tak jeździć bo nic się nie dzieje. Pojechałem do innego mechanika, który stwierdził, że to poduszki. Przeglądnął wszystkie i stwierdził, że jednak to nie poduszki tylko problem leży w skrzyni. Trzeci mechanik stwierdził, że wadliwa jest tarcza sprzęgła i trzeba ją wymienić na nową. Dodam jeszcze, że pedał przed wymianą brał przy samej podłodze i po wymianie nic się nie zmieniło dalej tak bierze. Z tego co czytam niektórzy mieli problemy z wibracjami ale po wymianie sprzęgła wibracje ustały a u mnie odwrotnie. Czy miał ktoś podobny problem lub słyszał o czym takim bo jest to bardzo uciążliwe podczas jazdy.