Forum > ix35 EL
[ix35 EL] poziom hałasu w ix35
radark:
to ciekawe bo dla mnie auto jest swietnie wyciszone, jadąc 100/110 praktycznie słychac tylko podmuch wiatru, mam opony michellin, na parkingu przy włączonym silniku ma sie wrażenie ze motor jest wyłączony, jak dla mnie to bardzo cichy samochód, o wiele cichszy niż i30, 6 bieg tez robi swoje
canion:
Silnik jest świetnie wyciszony. To prawda. tu nie ma nic do zarzucenia ixowi.
Natomiast szum od opon jest nieakceptowalny. Jeśłi u Ciebie jest cicho to jest nadzieja ze to tylko kwestia opon. Czy byłaby możliwość spotkać sie jakoś w Wawie i przejechania sie w Twoim autku jako pasażer? bo jeśłi to kwestia opon to może obejdzie sie bez dodatkowego wygłuszania samochodu.
firefighter1:
Ja mam Hankook i do 120 szum jest akceptowalny. Canion możemy "poszumieć" przy lotnisku tam gdzie wieczorem są drag race :->
canion:
My to możemy poszumieć. Pytanie czy jest szansa żeby podjechał radark dla porówania zalezności opona/szum.
firefighter1:
i jeszcze przydałby się miernik poziomu hałasu bo każdy ma inne uszy :mrgreen: może jakaś aplikacja na laptopa co mierzy? Bo tak nam na forum powiedzą, że uszy zalepione woskowiną mieliśmy :oops:
Nawigacja
[#] Następna strona