Forum > ix35 EL
[ix35 EL] poziom hałasu w ix35
aurum:
Hej mikomission :) jak dla mnie poziom hałasu przy 130-140 jak najbardziej akceptowalny, można posłuchać ulubionej muzyki lub stacji radiowej, a wielokrotnie robiłem trasy A2 i A4. Mówię to jako były toyociarz (choć auriska nadal mamy). Pamiętaj, że jest to ocena subiektywna i pewnie wielu naszych kolegów w ixach może się ze mną nie zgodzić. Tak czy inaczej, polecam ix35, tym bardziej, że możesz wyhaczyć jakąś super ofertę, albowiem za chwilę wchodzi TUCSON, który będzie na każdym poziomie wyposażenia droższy o 4-6 k zł od ix35, a dealerzy czyszczą swoje place z ixów. Daj znać, co kupiłeś. Pozdrawiam :)
Zibi:
Cena ix35 to 70-100 tys zł, Tucson to 130-150 tys zł.
aurum:
Zibi, 130-150 tys. zł było za wersję limitowaną Tour de Pologne. Zwykłe Tucsony wchodzące od końca września lub początku października do salonów będą miały ceny zbliżone do tych, o których pisałem w swoim poprzednim poście.
verso:
Wg. cennika ze strony Hyundai-a, cena wyjściowa za Comforta 1,6GDI to 94tys.+kolor 2,4tys. :evil:
Załóżmy jakiś tam rabat od dealera 5-7tys. to i tak wg. mnie spora różnica do poprzednika (ix35). Mi wyszło ok 12-15tys. do wersji którą kupiłem w maju '15.
Tucsona to chyba na wyprzedaży rocznika będzie można kupić w dobrej cenie :-P
Druga sprawa, bałbym się kupować auto z pierwszych latach produkcji, które mogą być obarczone tzw. "wadami wieku dziecięcego", nie wierzę, że coś tam na początku eksploatacji auta nie wyjdzie... :-( - oby tylko nie. Miałem takie auto (nie Hyundai) także nie polecam :-/
Jeżeli kasa "nie gra roli" to kupiłbym już Tucsona, jeżeli pieniążków mamy mniej brałbym ix35.
mikomission:
Dzięki AURUM za odpowiedź. Hmmm, na Tuscona się nie szykuję, i tak wydatek tych kilkudziesięciu tysięcy spędza mi sen z oczu. Zawsze istnieje taka obawa, że wydasz kupę kasy a zamienisz siekierkę na kijek. :-?
Byłem wczoraj na stacji diagnostycznej, robiłem przegląd, porozmawiałem z diagnostą, nie mógł się nachwalić mojej Toyoty, która ma już 10 lat ! Bezawaryjne, bla, bla, bla...itp. Wspomniałem, ze chciałbym zmienić na IX 35.........popukał się w głowę !
Twierdził, że dopiero zaczną się problemy ! Czy naprawdę jest aż tak źle ? Czy nie mogę porównać 10- cio letniej zadbanej Avensis z rocznym IX - em ?
Nawigacja
[#] Następna strona