Forum > Atos / Atos Prime
Klimatyzacja i ssanie
johnwoo:
To mój pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów :)
Nie chwaląc się ;) niedawno stałem się posiadaczem Atosa Prime i mam nadzieję że będę z niego zadowolony conajmniej tak jak wy ze swoich :)
Samochód jest praktycznie maksymalnie wyposażony :mrgreen: między innymi w klimatyzację. Zwykle w takim samochodzie znajduje się gdzieś filtr kabinowy/przeciwpyłkowy, zwał jak zwał. Czy mój Atos posiada taki filtr, a jeśli tak to gdzie go szukać?
Mam jeszcze drugie pytanko, samochód ma ssanie automatyczne, jednak wygląda jakby zaraz po odpaleniu zimnego silnika nie włączało się ono tak szybko jak powinno i zdarza się że Atos zgaśnie w kilka sekund po odpaleniu. Ale zaraz zapala bez problemu i wszystko jest ok. Jeśli się go lekko przegazuje delikatnie za pierwszym razem to już nie gaśnie i chodzi elegancko. Czy dałoby się to jakoś podregulować?
Witek:
--- Cytuj ---Mam jeszcze drugie pytanko, samochód ma ssanie automatyczne, jednak wygląda jakby zaraz po odpaleniu zimnego silnika nie włączało się ono tak szybko jak powinno i zdarza się że Atos zgaśnie w kilka sekund po odpaleniu. Ale zaraz zapala bez problemu i wszystko jest ok. Jeśli się go lekko przegazuje delikatnie za pierwszym razem to już nie gaśnie i chodzi elegancko. Czy dałoby się to jakoś podregulować?
--- Koniec cytatu ---
Ja bym tutaj mu troszkę zwiększył obroty, bo wygląda na to, że ma za niskie i ssanie nie zdąży się załączyć po odpaleniu.
Jarek:
--- Cytat: "Witek" ---ma za niskie i ssanie nie zdąży się załączyć po odpaleniu
--- Koniec cytatu ---
Ssanie się załącza od temperatury a nie od obrotów.
Witek:
No tak, ale chodzi mi o to, że silnik uruchamiając się ma za mało obrotów, żeby mógł pracować i gaśnie... A ssasnie (mimo, że powinno się od razu uruchomić) nie zdązy podnieść tych obrotów. Oczywiście ja się uczę więc mogę źle rozumieć... <co?>
LeszekC:
nie ma filtra przeciwpylkowego.
Nawigacja
[#] Następna strona