Forum > Getz

[Getz TB] Jakie sprzęgło do gacka 1.3

<< < (2/2)

ELETomek:

--- Cytuj --- a o tym zamaczaniu to pierwsze słyszę
--- Koniec cytatu ---

W rozgrzanym smarze to można zmoczyć stare łożysko. Gdyby ktoś nie chciał wymieniać bo np chce się pozbyć autka  ;-)  . O zamaczaniu nowego łożyska też nie słyszałem.

MktR:
U mnie po kupnie było Valeo, niedawno zmieniałem bo już przebieg 200 tys i tarcza i docisk padły - piszczało przy wciskaniu. Wymieniłem na komplet LUK'a. Na razie zrobiłem 1500 km i jest ok. Za sprzęgło dałem 400zł + 80 przegub napędowy bo się okazało po zdjęciu skrzyni, że wymaga wymiany. Na szczęście mam znajomego co mi to zrobił za 150zł, bo 500zł za części + 400zł za robociznę to rozbój w biały dzień :-D

robaszek127:
Na alledrogo jest sprzęgło za 270 valeo. Ale u mnie widać było wymienione bo jest jeszcze dobre a dociskma tylko oznaczenie hdc-75 made in Korea. Kupiłem tylko oryginał łożysko za 90zł a w pudełku i tak valeo z oznaczeniem kia i hyundai.
Skrzynię montuję nową-używaną. Kupiłem także po taniości półoś długą  za 30zł i olej 2l mannol do skrzyni 75w90 syntetyk.
CO do roboty to trochę odkręcania a najgorsze to ją wyjąć i włożyć bo ciasno.
Polecam zakup klucza elektrycznego bo fajnie idą nim śruby co nieidą zwykłym kluczem. Kupiłem teraz w Juli. Cena niska a dla domu idealny.

[ Dodano: 2019-03-16, 09:53 ]
Stara skrzynia została rozebrana w sposób siłowy i o dziwno oprócz łożyska igiełkowego co dostało luz inne były w stanie dobrym. Szkoda skrzyni, że przez jedno łożysko idzie na złom. A rozebrać skrzynię by ją naprawić to trudna sprawa i nie dziwne, że biorą za to kupę kasy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej