Forum > Getz
Wymiana rozrządu - Getz 1.3 85KM
Hants:
Odkręć kluczem impaktowym: wybłagaj, napisz do Mikołaja, pożycz od kogoś, kup (przyda Ci się do kół: wymiana koła to dokładnie 45 sekund łacznie z podniesieniem auta ;) )
AndrzejK.:
--- Cytat: "Hants" ---wybłagaj, napisz do Mikołaja
--- Koniec cytatu ---
Tak, to wydaje mi się najbardziej rozsądne..... :lol:
Ogólnie dzięki za info.
robaszek127:
Nie musisz wybłagać. Kup w Juli klucz elektryczny horton za 130zł. Mam go i jestświetny do rozkręcania samochodu i własnie śrub co nie idą prosto zwykłym sposobem. Nie jest może super mocny ale starcza. Nie trzeba mieć kompresora a wymiana kół to wtedy poezja.
AndrzejK.:
Nie no żart totalny z tym "błaganiem"....
Pytając o odkręcenie tej śruby koła pasowego wału korbowego bardziej miałem na myśli jakąś blokadę czy coś w tym stylu, a sposób ,który podesłał kolega powyżej z youTube jest dobry i prosty o ile śruba nie "złośliwa" jest.....
Ale z tego co dojrzałem na szybko z obrazka to jest dokręcona momentem 140-150 Nm więc powinno dać radę. ;-)
robaszek127:
Akurat sam zmieniałem rozrząd i nie miałem wtedy klucza udarowego i tak łatwo nie szło jak na filmiku gdzie śruba puściła łatwo. Może u mnie tak była dokręcona ale przedłużka nie dawała rady dopiero bicie dodatkowo młotkiem w klucz poszło.
Nawigacja
[#] Następna strona