Forum > i20

[i20 PB] Zacisk tylny zestaw naprawczy

<< < (2/3) > >>

de_assis:
A to ciekawe spostrzeżenie, zastanawiałem się właśnie jak się do tego zabrać, bo nigdy z tarczobębnami do czynienia nie miałem, esp brak, classic+ więc bebny, nie ukrywam, że nie nawidzę tego rozwiązania, chętnie bym zajrzał co tam w środku ale jak znam życie wszystko się wysypie i trzeba będzie od razu za częsciami latać żeby auto nie utknęlo w garażu.

ELETomek:
Nie ma tego złego...   Jak się wysypie to może przestanie pukać  :-D
A tak na serio to warto zajrzeć do bębna jeśli uważasz, że coś w nim stuka.

de_assis:
nie zawsze, czasem przy hamowaniu ... myślę, ze tego roku się zmobilizuję.

steyr:
Bębny są obsługowe niestety, ale uwierz mi hamulce tarczowe wcale pod względem obsługi nie są lepsze. W autach paroletnich z hamulcami tarczowymi na tylnej osi nagminnie zapiekają się mechanizmy hamulca ręcznego, tutaj w I20 w moim korozja tłoczków gdzie pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem a z różnymi już autami robiłem.

de_assis:
No widzisz, u mnie się rozsypały przednie klocki, wrażenie jak to rozebrałem miałem takie jakby to było oryginalnie z tektury zrobione .... Poczytałem trochę, wyczyściłem to, dodałem smaru do prowadnic, kupiłem klocki ATE i śmiga, nie bardzo było co tam "rozregulować" czy zapowietrzyć układ, stąd bardzo miło wspominam ten system. Natomiast w innym aucie widziałem jak sprawa wygląda z bębnami i wolał bym wiele innych rzeczy robić niż przy nich grzebać. bo tak jak pisałem, chcąc zobaczyć czy wszystko jest okej i ściągając bęben to wszystko się może wysypać stamtąd ... Ale to co piszesz jest jak najbardziej logiczne z tymi tarczami z tyłu, wyprowadziłeś mnie z błedu. ... Znalazłeś już wszystko czy lipa?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej