Autor Wątek: Dzienne LED  (Przeczytany 16452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wwojtas77

• Giełda
Dzienne LED
« dnia: 26 Marzec 2012, 18:33:42 »
Witam kolegów.
Mam pytanko ,czy jest możliwość założenia dziennych świateł LED do HULTAJKA?

Offline skali

• Giełda
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001998647968
Dzienne LED
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marzec 2012, 19:08:32 »
Jasne że jest, jak we wszystkich autach. Musisz miec jedynie te światełka homologowane czyli dopuszczone do ruchu i oczywiście prawidłowo zamontowane i poprawnie funkcjonujące. Muszą one działac bez żadnych innych świateł, gdy działają ledy nie mogą działac światła tylne postojowe.
Poczytaj na necie o tym, ale jeśli zakupisz takie ledki i udasz sie do wprawnego elektromechanika to myśle że nie będziesz miał problemów z ich eksplatacją.
pozdr ;)

paradoks1

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maj 2012, 11:23:22 »
A może zmiana reflektorów ?

Offline speedmaster

• Giełda
    • http://www.omega.biz.pl
Dzienne LED
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maj 2012, 11:56:48 »
fajnie wygląda  :-) muszę tego w PL poszukać  :roll: tylne też są  :idea:

paradoks1

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maj 2012, 12:25:51 »
To chyba ten model :)

Offline shadow

• phpBB -#Moderator
Dzienne LED
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Maj 2012, 12:41:15 »
Tylna jest od nowego modelu. A ten przód na żywo zbyt rewelacyjnie nie wygląda, bynajmniej mi się nie podoba. Oryginał jest ciekawy, ale każdy zamiennik bez szału.

Offline speedmaster

• Giełda
    • http://www.omega.biz.pl
Dzienne LED
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Maj 2012, 14:12:50 »
Cytat: "shadow"
A ten przód na żywo zbyt rewelacyjnie nie wygląda, bynajmniej mi się nie podoba.

a gdzie można go zobaczyć LIVE :) bo chętnie bym się do nich przymierzył  :mrgreen:

Twoje lampy tylne różnią się od moich?

Offline shadow

• phpBB -#Moderator
Dzienne LED
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Maj 2012, 16:05:54 »
To od słońca speed, to samo mamy  :mrgreen: . Źle spojrzałem :) Ja je widziałem na Live u pewnego Francuza, miał lekko stuningowaną i30, w Poznaniu stała na parkingu, jak na złość nie miałem przy sobie nic aby zrobić fotki, ale mnie nie porwały te lampy wyglądają dosyć "tanio", ale każdy ma swój gust.

Krajan

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Wrzesień 2012, 23:24:04 »
Nie wiem, gdzie i jak chcecie zamontować światła dzienne  LEDy, ale istnieje jeszcze dodatkowy warunek - światła muszą świecić dokładnie na wprost a nie na boki - przód Hyundaja i30 jest łukowaty i proste oprawy nie spełnią tego warunku. Są w handlu oprawy proste, świecące pod pewnym kątem, ale w naszym przypadku powinne być to oprawy o kształcie łukowatym (takie są ale bardzo... drogie)
Pozdrawiam Krajan

pawelzielony

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Styczeń 2013, 09:54:02 »
Cytat: "paradoks1"
A może zmiana reflektorów ?

Wiecie gdzie można kupić i ile kosztują takie światełka??

[ Dodano: 2013-01-28, 10:43 ]
koszt tych światełek to około 400$ za komplet przedni....

MarcinBrown

• Gość
hyundai i30 cw 2010-2012 - ładne ledy do drl
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Styczeń 2015, 13:17:24 »
Witam, Myślę o załóżeniu dziennych ledów do i30'tki. Proszę klubowiczów o jakieś wskazówki. Chodzi mi raczej o ledy montowane w oprawach halogenów czy w lampach. Linijki ledowe nie podobają mi się bardzo. Widział ktoś na necie coś fajnego. Szukałem i nic ciekawego nie wpadło mi w oczy. Dzięki z góry.

MarcinBrown

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Styczeń 2015, 13:35:37 »
Dzięki za szybką odpowiedz. Widziałem kiedyś te oczy. Ale czy to rozwiązanie jest zgodnie z prawem - homologacja itd.

Offline grinch

• Giełda
Dzienne LED
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Styczeń 2015, 14:20:59 »
Żadna z tych lamp nie będzie miała homologacji.
W przypadku pierwszego linka są to lampy (wg opisu) xenonowie pewnie z palnikami 35W więc dla takich musisz mieć samo poziomowanie i  spryski .
Drugi link to same ringi, jakakolwiek manipulacja w oryginalnych lampach unieważnia ich homologację i lampy takie stają się nielegalne.

MarcinBrown

• Gość
Dzienne LED
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Styczeń 2015, 08:16:42 »
Dzięki za odpowiedzi. Tak jak myślałem nic ciekawego się nie znajdzie co by było zgodne z prawem. Szkoda, że w Hyundaju nie wymyślili opraw do przeciwmgielnych w dualu - fog i drl. Do nowej i30 są.