Autor Wątek: Brak świateł stop  (Przeczytany 9044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kocyk

• HKP
  • **
Brak świateł stop
« dnia: 05 Luty 2019, 20:46:56 »
Dzisiaj zauważyłem że nie mam świateł stopu, sprawdziłem bezpiecznik,  jest ok,  włącznik przy pedale hamulca też jest ok,  prąd dochodzi do wyłącznika i wychodzi po naciśnięciu pedału,  prąd znika gdzieś pomiędzy włącznikiem a światłami,  gdzie szukać??  Czy są jakieś newralgiczne  połączenia w wiązce??  Jeśli tak to w którym miejscu szukać??

Offline Andreas

• Giełda
Brak świateł stop
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Luty 2019, 11:36:17 »
ja bym zaczal od sprawdzenia zarowek

Offline Kocyk

• HKP
  • **
Brak świateł stop
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Luty 2019, 17:22:08 »
No raczej wszystkie żarówki na raz by się nie spaliły  ;-),  zresztą trzecie światło stop jest na ledach,  w każdym razie zrobiłem  :-D,  światła stop zasilane są poprzez przekaźnik,  i ten przekaźnik padł,  włącznik nad pedałem hamulca nie zasila bezpośrednio świateł stop tylko zasila przekaźnik w skrzynce pod maską a ten dopiero zasila światła stop.

Offline ekonet

• Giełda
Brak świateł stop
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Luty 2019, 14:21:26 »
No i naprawiłeś? Ile Cię kosztował przekaźnik i w którym miejscu dokładnie jest? Ja mam trzy skrzynki bezpieczników; jest gdzie szukać. ;)

Offline patrykdylawerski

• HKP
  • **
Brak świateł stop
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Maj 2019, 13:50:33 »
Czy ma ktoś schemat tych świateł stop? Bo mam ten sam problem ze mi znikły i próbuje zlokalizować przekaźnik lub to co mogło ulec uszkodzeniu.

Offline Kocyk

• HKP
  • **
Brak świateł stop
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Czerwiec 2019, 00:54:46 »
Przekaźnik znajduje się w skrzynce przekaźników pod maską,  u mnie jest to drugi przekaźnik od lewej patrząc od przodu auta,  sprawdź też włącznik nad pedałem hamulca.

Offline patrykdylawerski

• HKP
  • **
Brak świateł stop
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Czerwiec 2019, 11:42:38 »
Auto trafiło do serwisu na naprawy blacharskie i przy okazji się tym zajęli, było coś z przekaźnikiem. Ale dzięki za pomoc 😆