OEM to wg. wikipedii:
Original Equipment Manufacturer, OEM (dosłownie Producent Oryginalnego Wyposażenia) – przedsiębiorstwo sprzedające pod własną marką produkty wytworzone przez inne firmy. Termin jest mylący, gdyż OEM nie zawsze jest wytwórcą, a nawet nie jest producentem, lecz czasem tylko sprzedawcą sprzętu dla użytkownika końcowego, choć zdarza się też, że jest jego projektantem[1].
W większości przypadków OEM nie dodaje wartości do wyposażenia, a jedynie znakuje je własnym logo. Nazwa OEM jest umieszczana na urządzeniach przez wytwórcę, na mocy zawartej umowy. Niekiedy OEM dodaje wartość do produktu, np. łącząc sprzęt i oprogramowanie w gotowe systemy (zobacz też: Value Added Reseller).
Istnieją liczne firmy specjalizujące się w produkcji na rzecz OEM i nigdy nie sprzedające produktów pod własną marką – są to tzw. producenci kontraktowi. Niektóre firmy zajmują się zarówno produkcją, jak i działalnością typu OEM.
To co w sklepach to ja bardziej bym nazwał noname z korei. Zwykle są to znośne produkty choć ja z poduszek stabilizatora zadowolony nie byłem (za miękka guma), oryginały były pokryte cyzmś śliskim ułatwiającym montaż, z tymi OEM trzebabyło sobie smarem pomagać.
Tak więc te OEM to troche loteria. Każda firma która chce sobie wyrobic renome musi sprzedawac sprzęt z włąsnym logo, tak więc to daje troche do myślenia.
Sprawdź cene kayaba - bardzo zbliżona. Takie bym polecał. Firma sprawdzona, raczej z górnej półki.
Łożyska to zależy od przebiegu. Moim zdaniem przy przebiegu mniejszym niż 150tys km nie warto, no chyba że coś zaczyna się z nimi dziać.