Forum > i30 PD
Paczka pytań
tomilipin:
--- Cytat: "Ester90" ---te domykanie szyb
--- Koniec cytatu ---
to domykanie ;-)
W mojej wersji z 2017 roku niestety domykania szyb nadal nie ma :evil:
mic83:
W mojej niestety również nie ma domykania szyb - wersja Classic Plus + Business. Natomiast przeglądając forum natknąłem się na temat domykania szyb w innym modelu, chyba GD. I tam ktoś polecał moduł domykania firmy EMG. Z racji, że ASO instalują czujniki parkowania tej firmy jako dedykowane, to zadałem im pytanie czy zainstalowanie takiego modułu do PD jest możliwe. Otrzymałem odpowiedź, że owszem natomiast firma EMG na chwilę obecną jest na etapie tworzenia instrukcji montażu, co ma potrwać ok. miesiąca. Sam moduł nie jest jakiś strasznie drogi i znalazłem go na stronie jednego z dealerów KII w cenie 250zł. Spodziewam się, że ASO weźmie drugie tyle za podłączenie. Jak już go dam założy - na wiosnę - to napiszę jak się sprawuje. No chyba, że ktoś mnie ubiegnie ;-).
Ester90
--- Cytuj --- czy to normalne że na 6 biegu przy 2,5k obrotów jadę 90km/h
--- Koniec cytatu ---
- niestety u mnie ta skrzynia jest podobnie zestopniowana. Nie wiem jak wygląda to z silnikiem GDI, ale MPI jest ewidentnie zestrojone do w miarę ekonemicznej jazdy przy prędkościach do 100km/h. Co nie znaczy, że nie da się dość komfortowo jechać z prędkościami autostradowymi. Ale w poprzednim aucie z 6cio stopniową skrzynią byłem przyzwyczajony do zupełnie innego zestopniowania.
--- Cytuj --- jakie ewentualnie akcje serwisowe występowały i jak sprawdzić czy mój egzemplarz im nie podlega?
--- Koniec cytatu ---
- auta z początku produkcji borykały się z problemem dotyczącym systemu AEB. Była na to cicha akcja serwisowa polegająca na wgraniu poprawionego softu przy przeglądzie (nie było akcji przywoławczej). Poza tym mój egzemplarz, ale widziałem też w paru innych, miał nieszczelne trzecie światło stopu. Nie było na to akcji, ale nie był to odosobniony przypadek. Po zgłoszeniu problemu ASO wymieniło bez dyskusji lampę na nową.
--- Cytuj ---jak znacie jakieś bajery o których nie było mowy w katalogu
--- Koniec cytatu ---
- regulacja zagłówków przednich foteli w płaszczyźnie przód/tył - wydaje mi się, że to standardowe wyposażenie, ale nie jest wymieniane w katalogu
ryli1:
Dziś po przeczytaniu Waszych postów na temat domykania szyb, sprawdziłem u siebie i... działa! Rocznik - końcówka 2017 wersja Style.
Nawet nie wiedziałem, że jest taka opcja.
Ester90:
szkoda że nie ma otwierania szyb...
co do zagłówków to jest to opisane w instrukcji, ale z dopiskiem - jeśli występuje.
wiecie może do czego jest guzik SET skoro na 99% posiadam czujniki ciśnienia w kołach pośrednie, chodzi o samą adaptacje ? ktoś się już tym bawił ?
iPeace:
System pośredni wykrywa zmniejszenie ciśnienia w oponie po zmianie prędkości obrotowej koła, nie zna bezwzględnych wartości. Przy każdym dopompowaniu, zmianie opon itp. należy "skalibrować" system - przytrzymać przycisk przez 3 sekundy.
Nawigacja
[#] Następna strona