Forum > i30 PD

Paczka pytań

(1/4) > >>

Ester90:
Siema, jako że wczoraj odebrałem auto to mam do was parę pytań:
- czy to normalne że na 6 biegu przy 2,5k obrotów jadę 90km/h (oby to nie było nic normalnego, jeździłem wieloma autami z 6-biegową skrzynią i przy 2,5 prędkosć wtedy wynosiła 120 około, tu trochę mija się z celem ten bieg, podczas jazdy testowej jechałem tylko w mieście i sobie teraz pluje w brodę... ehhh
- przeglądałem posty i gdzieś natrafiłem na wątek o włączeniu kolorów na LCD(ten na licznuku), ja chyba mam czarno-biały (wersja GO!)
- pytanie podobne do tego powyżej, czy da się włączyć rozpoznawanie znaków z ograniczeniem prędkości, tak by wyświetlane były na LCD ?
- jak włączyć czujniki ciśnienia ? bo wiem że są ale nie wyświetlają mi się wartości na LCD
- czy wersja go! ma wi-fi w radiu ? czy aktualizacje są robione tylko przez kabel?
- jakie ewentualnie akcje serwisowe występowały i jak sprawdzić czy mój egzemplarz im nie podlega?
- da się jakoś włączyć domykanie szyb ? gość który sprzedawał mi samochód, wydawało się jakby widział ten model po raz pierwszy i uczył mnie jak ręczny zaciągnąć i światła włączyć ://

jak znacie jakieś bajery o których nie było mowy w katalogu, albo coś co moze być nieoczywiste dla przeciętnego kowalskiego to proszę o zaprezentowanie :) liczę na waszą pomoc

p.s. Będę miał opony do sprzedania ale to już więcej o tym niebawem w dziale giełda

iPeace:
1. W sumie nie kojarzę ile mam przy 90, ale przy 140 mam 4k.
2. Wyświetlacz masz czarno-biały
3. Obawiam się, że w Twojej wersji nie ma rozpoznawania znaków
4. Możesz mieć TPMS bez czujników w kołach,  wtedy komputer powiadomi Cię dopiero o usterce, nie da się podejrzeć ciśnienia na bieżąco ( mnie dealer zapewniał że mam czujniki w kołach,  na szczęście potem okazało się że mam system pośredni  ;) )
5. Nic mi o wifi nie wiadomo
6. Na stronie hyundaia, chyba w zakładce serwis powinno być miejsce gdzie po VIN można sprawdzić ewentualne akcje serwisowe
7. Domykanie szyb u mnie działało od początku,  trzeba dłużej przytrzymać przycisk na pilocie

Ester90:
Czyli nie ma możliwości włączenia funkcji rozpoznawania znaków, nawet posiadając kabel diagnostyczny?
System pośredni w tych czasach ? Dziwne

Dźwięki za odpowiedz, sprawdzę dziś te domykanie szyb. Jakby ktoś miał coś jeszcze do dodania to zapraszam śmiało do dyskusji.

iPeace:
Nie próbowałem, ale podejrzewam, że na tym wyświetlaczu będzie ciężko ;)

Też mnie to zdziwiło, tym bardziej, że w instrukcji papierowej którą dostałem do auta jest opisany tylko system bezpośredni. Dopiero w PDFie ze strony hyundaia znalazłem wzmiankę, że montowane są dwa typy. Gdzieś w wątkach na forum się przewinęło, że na początku 2018 wychodziły auta z systemem bezpośrednim a później się to zmieniło. Ja mam wersję GO! MY19, produkcja 20 czerwca i mam system pośredni (mam dodatkowy przycisk resetowania układu nad wyłącznikiem ESC).

Ester90:
Jeśli chodzi o czujnik ciśnienia to jeszcze nie wiem, ale niebawem się dowiem jak będę zmieniał opony, w środku mam guzik "set" obok kontroli trakcji.

Co do dotykania szyb to jednak je mam, wystarczy przytrzymać guzik zamykania samochodu na 3sek i trzymać tak długo aż szyby się zamkną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej