Forum > i20

[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.

<< < (17/29) > >>

misbubumis6:
Admaxter daj znać co powiedzieli w ASO

admaxter:
Dziś diagnoza serwisu Daszuta Olsztyn. Na poczekaniu, komputer - oczywiście brak błędów. Wykonano adaptację przepustnicy, mechanik stwierdził że jest OK. Obsługujący w serwisie sugerował dłuższe odstawienie auta jeśli objawy nie ustąpią. OK ... auto flotowe, lecz mimo tego nie mam zamiaru dwa lata jeździć bublem ... pomyślałem sobie ... zobaczymy, potestujemy. Pierwsza uwaga - to samo co wcześniej. Silnik jakby prosił o pomoc przy zwalnianiu przy dojeździe na jałowym do skrzyżowania. Klima wł/wył, went też ...  nie ma znaczenia ... gwałtowny spadek obrotów do 500 ... potem odbicie do 1500 - 2000, temp zewnętrzna ok 30st.C. Lecz tu moje spostrzeżenie - dziś wieczorem, gdy się ochłodziło do ok 22st.C obroty się ustabilizowały (klima włączona), nie ma skoków obrotów tak drastycznych jak w ciągu dnia przy upale ok 30st.C. Zobaczcie u siebie ... tylko co ma piernik do wiatraka ...

TomPL:
Miałem kiedyś (w zupełnie innym aucie), że podobnie na luzie falowały obroty,  spadały poniżej 500 i nawet zdarzało się, że silnik gasł. Nie dało się zdiagnozować (przepustnica?) ale przy włączonej klimie nie było problemu, bo wymuszała stabilne obroty 8-)

1krzys:
Z moich obserwacji wynika że wzrosty obrotów mocno są ograniczone gdy włączy się odbiorniki prądu , natomiast spadki do 500 w zasadzie za każdym razem i w każdym przypadku.
Ewidentnie źle zmapowany silnik

misbubumis6:
Co tu dużo mówić wada fabryczna i tyle.
Szkoda, że nikt się nie poczuwa narazie żeby to zrobić.
Nie tak wyobrażalem sobie radość uzytkowania nowego samochodu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej