Forum > i20
[i20 GB] Masowa awaria I20 model na 2019 rok.
robaszek127:
Jeździłem samochodem niedługo z tym systemem. Co trochę gaśnie silnik i zapala a w korku to paranoja. JA bym bardziej martwił się zużyciem rozrusznika i podobno częste zapalanie silnika też nie jest zdrowe.
dundy:
--- Cytat: "Chris_M" ---
Czy nie utrudnia jazdy w korkach? Przypuszczam, że jeśli korek przesuwa się po kilka metrów, to ten system może być uciążliwy...
Czy ten system faktycznie daje jakąś oszczędność paliwa?
--- Koniec cytatu ---
System nie wyłączy silnika jeżeli korek przesuwa się o kilka metrów, trzeba osiągnąć jakąś tam prędkość. Jest cała lista warunków do spełnienia żeby silnik się wyłączył.
Jeżeli jest jakaś oszczędność paliwa to znikoma.
Ogólnie działanie systemu jest praktycznie niezauważalne dla kierowcy. Ciężko tu mówić o jakiejkolwiek uciążliwości:)
Markuss1:
Wychodzi na to, że ten sam lub podobny problem dotyczy też i30.
Link:
https://www.autocentrum.pl/usterki/hyundai/i30/iii/wagon/silnik-benzynowy-1.4-mpi-100km-od-2017/obroty-silnika-17798/
1krzys:
No proszę ...
W sumie im więcej takich przypadków tym lepiej.
1krzys:
Byłem w ASO na przeglądzie, oczywiście temat zamieciony pod dywan ,no nie ma błędów , takie spadki/wzrosty są w każdym samochodzie podczas obciążenia elektryka i tyle 😁
Jutro dzwonię do rzeczoznawcy samochodowego i będę chciał uzyskać od Niego opinie na piśmie ,a następnie mam zamiar udać się do ASO i od nich także uzyskać na piśmie odpowiedz.
Nawigacja
[#] Następna strona