Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

I30 GD 1.6 120km instalacja LPG

(1/2) > >>

steyr:
Cześć,

ma ktoś ww. samochód z ww. silnikiem z instalacją lpg? Generalnie zależy mi na informacji czy ten silnik jest bezproblemowy pod lpg, i jak tam odbywa się regulacja zaworów? Wiem że regulacja jest mechaniczna póki co, ale przez wymianę płytek czy całych popychaczy? pozdrawiam

gorol33:
Witaj pytanie czy to jest silnik wolnossący ? Jeśli tak to większość instalacji podejdzie i będzie dobrze współpracowała. Najlepiej wtedy wsadzić kompletny zestaw np. od BRC z tego co wiem oni mają kompletne instalacje. Do zaworów się nie odniosę ponieważ nie jestem pewien ale najlepiej podjechać do jakiegoś mechanika.

Arni71:
Do tego silnika podchodzą jeszcze kompletne instalacje LOVATO i LandiRenzo.
Przy tego typu silnikach z mechaniczną regulacją zaworów, dobrze jest zastosować lubryfikację zaworów.
Pomimo różnych, często skrajnych opinii na temat lubryfikacji, ja nie mogę złego słowa powiedzieć. W moim Tucsonie jest instalacja LOVATO od wyjazdu z salonu, z lubryfikacją, przejechane ponad 180k km i nic się kompletnie nie dzieje. Po kupnie auta, z przebiegiem 156k km dałem sprawdzić luzy i były jak w nowym silniku.

gorol33:
Pytanie czy warto za LandiRenzo tyle płacić ich instalacje są dosyć drogie a jakościowo nie powalają. Lovato i BRC ceny podobne ale brc (teraz w opcji z obd) na pewno wytrzymalsze i lubre bez problemu można wsadzić chociaż według mnie nie jest to warunek konieczny.

Arni71:
Wskazałem tylko możliwe dodatkowe opcje, sam wybór i decyzja należy do każdego indywidualnie.
Ja mam doświadczenia z LOVATO jak najbardziej pozytywne i nie miałbym problemu z wyborem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej