Forum > i30 PD

Spalanie

<< < (12/20) > >>

weuek:
Ta średnia 90-100km/h z ostatnich 400 km to są czyste bzdury. Żeby mieć taką średnią to trzeba jechać głównie autostradami, a tylko dojeżdżać do celu gdzieś w mieście/poza nim. Z jakiejkolwiek jazdy miejskiej nie ma szans wyjść taka średnia. Dla przykładu, zaczynam w mieście A, jadę 200 km do miasta B, ze 160 km to autostrada 140 km/h+, no i na koniec wychodzi mi średnia 90km/h +. Przetestowane wiele razy.

A to wskazanie zasięgu po tankowaniu to nic w praktyce nie oznacza, bo bierze do wyliczeń dane z różnych warunków jazdy poprzedzających to wyliczenie. U mnie się "waha" w przedziale 600-800 km, więc żaden z niego pożytek.

Podobnie jak pozostały zasięg. Rano mam na 120 km, pojadę 40 km do pracy autostradą i mam 80 km. Wracam z pracy drogą krajową 35 km i mam jeszcze... 90 km.

piotri:
No ale... czytajmy ze zrozumieniem, Kolega napisał: V max 90-100, nie średnia.

kriss73:
Dokładnie tak, napisałem Vmax. Jazda spokojna bo auto jest na dotarciu.

iKingPin:

--- Cytat: iKingPin w 17 Styczeń 2020, 12:57:40 ---6.5 z komputera po 18000 km  :mrgreen: 1.4 mpi

--- Koniec cytatu ---

6.3  z 49000 km

piotri:
Niezły wynik. W Poznaniu, w korkach nie do osiągnięcia. Zdarzało mi się, że w jedna stronę do roboty komputer pokazywał 6,5(brak korków, zielone światło pasowało), gdzie w drodze powrotnej potrafi dojść do 9/10(korek, 5 x czerwone zanim skrzyżowanie przejadę itd). Generalenie średnio z komputer jak miałem 1.4. 100km było około 7,7, teraz przy 1.4 140km DCT jest podobnie( zależy kto jedzie ;) ja czy żona)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej