Autor Wątek: PROBLEM Z SILNIKIEM POMOCY  (Przeczytany 5178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelcoupe95

• HKP
  • **
PROBLEM Z SILNIKIEM POMOCY
« dnia: 24 Listopad 2018, 14:53:28 »
:oops: Witam wszystkich. Jakiś czas temu w moim hyundai wydarzyła sie bardzo dziwna i nie za bardzo normalna sprawa jak dla mnie. Mianowicie odkreciło sie gówne mocowanie wału korbowego tak zwana stopka, rozwaliła ona miske olejowa i wypadła gdzieś na drodze mam upatrzony inny silnik i teraz czy ktoś z was wie czy silnik z tucson 2.0 16v 04-09  podejdzie do Hyundaia coupe 2007 z oznaczeniem silnika G4GC-G. Chodzi mi tu głownie o miske olejową środkową stopkę wału. Czy średnicę sa takie same czy to bedzie do siebie pasować :oops:  :-x

Offline Spajkus0

• HKP
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Wrzesień 2019, 20:12:25 »
Jeżeli ma takie samo oznaczenie silnik - wszystko będzie pasować :).

Offline lukaman

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Wrzesień 2019, 21:46:27 »
odpisujecie na posty po prawie roku...? :D

Dla potomnych: miałem GK fl1 i Tucsona w jednym czasie (oba 2.0, Tucsona zresztą mam w domu do dzisiaj) i w mojej ocenie silniki od spodu różnią się detalami. Gorzej było z korpusem skrzyni biegów. Jak dobrze pamiętam a raczej dobrze to w Coupe i w Tucsonie są różne.

Cytat: "pawelcoupe95"
Chodzi mi tu głownie o miske olejową środkową stopkę wału. Czy średnicę sa takie same czy to bedzie do siebie pasować

miska olejowa jest taka sama. A stopki? Nie sądze, żeby stopki były różne, niepotrzebnie windowałoby to koszty producentowi. Odpowiedzi szukajcie w katalogu z numerami części.