Forum > i30 GD
Doświetlanie zakrętów
Andreas:
troche wiedzy
1 - reflektor i swiatla przeciw mglowe swiaca prosto
2 - swiatla przeciw mglowe maja dodana 2 zarowke ( pelnia role doswietlania zakretu)
a - odpowiednie uksztaltowanie zwierciadla poszerza wiazke swiatla na pobocze
3 - reflektory z doswietleniem statycznym ( 3 zarowka )
4 - reflektory z doswietleniem dynamiczym ( ruchome w poziomie )
Wlodek68:
--- Cytat: "lukasz536" ---
--- Cytat: "Wlodek68" ---zakładam, że żarówki sprawdziłeś. Ja po zakupie dowiedziałem się z VIN, ze mam doświetlanie, bo nie działało. Wymieniłem dwie żarówki (H7) i od pół roku działają bez zarzutu.
[ Dodano: 2018-11-20, 21:11 ]
Sorki, nie doczytałem. W moim z 2013 doświetlanie jest w lampie głównej. Ale zacząłbym od żarówek :-)
--- Koniec cytatu ---
Kolego, pod jaką nazwą występuje funkcja doświetlania zakrętów po wpisaniu numeru VIN na stronie https://hyundai.afora.ru? Czy sprawdzałeś to gdzieś indziej? Z angielskiego najczęściej jest to termin: cornering lights. W przypadku mojego egzemplarza nie mam nic takiego w wyszczególnieniu. Nie wiem, czy znaczy to, że nie mam tej funkcji czy też nazywa się jakoś inaczej.
--- Koniec cytatu ---
funkcję doświetlania w lampie znalazłem dzięki postowi kolegi kosmos2011.
"Trzeba kliknąć na numer 92101A to podświetlą się numery rodzaju lamp z opisem z prawej strony: MFR STATIC oznacza statyczne doświetlanie, a ADAPTIVE FR LIGHT SYSTEM oznacza to "dynamiczne doświetlanie. "
kabanos:
--- Cytat: "Andreas" ---troche wiedzy
1 - reflektor i swiatla przeciw mglowe swiaca prosto
2 - swiatla przeciw mglowe maja dodana 2 zarowke ( pelnia role doswietlania zakretu)
a - odpowiednie uksztaltowanie zwierciadla poszerza wiazke swiatla na pobocze
3 - reflektory z doswietleniem statycznym ( 3 zarowka )
4 - reflektory z doswietleniem dynamiczym ( ruchome w poziomie )
--- Koniec cytatu ---
Sprawa się wyjaśniła. Faktycznie jest druga żarówka i ona była walnięta. Dziękuję :)
Nawigacja