Forum > i30 GD
Doświetlanie zakrętów
Sqbaniec:
Witam,
Wydaje mi się, że nie ma jeszcze takiego tematu. W moim i30 z 2013 r. mam statyczne doświetlanie zakrętów z użyciem świateł przeciwmgielnych. Już kiedy kupiłem samochód ok. pół roku temu, działała tylko lewa strona. Natomiast ostatnio również ona odmówiła współpracy. Czy to może być jakiś bezpiecznik, czy może raczej coś grubszego?
Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Wlodek68:
zakładam, że żarówki sprawdziłeś. Ja po zakupie dowiedziałem się z VIN, ze mam doświetlanie, bo nie działało. Wymieniłem dwie żarówki (H7) i od pół roku działają bez zarzutu.
[ Dodano: 2018-11-20, 21:11 ]
Sorki, nie doczytałem. W moim z 2013 doświetlanie jest w lampie głównej. Ale zacząłbym od żarówek :-)
Sqbaniec:
Żarówki są na bank sprawne, bo przeciwmgielne działają 😊 więc to nie tj
lukasz536:
--- Cytat: "Wlodek68" ---zakładam, że żarówki sprawdziłeś. Ja po zakupie dowiedziałem się z VIN, ze mam doświetlanie, bo nie działało. Wymieniłem dwie żarówki (H7) i od pół roku działają bez zarzutu.
[ Dodano: 2018-11-20, 21:11 ]
Sorki, nie doczytałem. W moim z 2013 doświetlanie jest w lampie głównej. Ale zacząłbym od żarówek :-)
--- Koniec cytatu ---
Kolego, pod jaką nazwą występuje funkcja doświetlania zakrętów po wpisaniu numeru VIN na stronie https://hyundai.afora.ru? Czy sprawdzałeś to gdzieś indziej? Z angielskiego najczęściej jest to termin: cornering lights. W przypadku mojego egzemplarza nie mam nic takiego w wyszczególnieniu. Nie wiem, czy znaczy to, że nie mam tej funkcji czy też nazywa się jakoś inaczej.
kabanos:
Mam podobny problem. Działa prawa strona, a lewa nie. Żarówki sprawne. Co może być przyczyną? Hultaj z 2015 roku.
Nawigacja
[#] Następna strona