Autor Wątek: [Getz] [Getz] Linki zmiany biegów  (Przeczytany 4408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline servicemen

• Giełda
[Getz] Linki zmiany biegów
« dnia: 06 Listopad 2018, 13:12:37 »
Witam, pacjent to Getz 1.3 z 2004 roku, urwało się jedno z cięgien zmiany biegów.
Oryginał kosztuje 250-300zł czy ktoś stosował zamiennik i może polecić jakiś sklep?
Jak z wymianą, da radę na parkingu czy tylko kanał?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:33:32 przez Brt »

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopad 2018, 18:34:19 »
Kupa sobie nawet używkę na alledrogo lub zamiennik jesli można dostać. Oryginał ma chore ceny bo to hyundai ceni się jak mercedes.

Offline servicemen

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopad 2018, 19:45:02 »
Używka nie wiadomo w jakim będzie stanie tym bardziej że będzie w zbliżonym wieku :)
Wolałbym nową ale z zamiennikami słabo(czyt. brak) w sklepach motoryzacyjnych myślałem że ktoś przerabiał temat i coś podpowie.

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Listopad 2018, 21:37:55 »
Taki urok. Sam mam poduszkę pod silnik do wymiany ale cena nowej zabija a używki są ale na razie wstrzymałem się i wzmocniłem poduszkę dużą ilością sylikonu.
Popatrz na używki w dobrym stanie. Raczej ta linka jest mocna bo tam dużych sił nie ma. Teraz pełno części niedrogo do getza nie tak jak dawniej.....

Offline servicemen

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Listopad 2018, 15:26:50 »
Samochód potrzebny codziennie więc kupiłem nową w oryginale za 255zł w sklep-kia.pl
Wymieniałem na parkingu, dostęp kiepski. Pod maską plątanina kabli i węży od środka przeszkadza konsola środkowa. Zajęło mi to ok 2 godz.  ale teraz wymienił bym w godzinkę :)

Offline Rami

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Styczeń 2019, 10:29:09 »
Po poradzie powyżej zadzwoniłem do sklep-kia po linkę do zmiany biegów i okazuje się, że mają wszystkie oprócz tej, której potrzebuję...

W związku z tym pytanie, czy ktoś zna jeszcze jakiś sklep, gdzie jest szansa kupić linkę do 1,5 12V? :) Trochę poszukałem i niestety jedyne miejsce, gdzie jest to ASO (650zł).

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Styczeń 2019, 17:19:19 »
Popytaj się na alledrogo po ogłoszeniach szrotów i kup używkę. Ceny ASO hyundaia są zabójcze.....