Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Brak ogrzewania od strony pasażera.  (Przeczytany 3405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miesku

• HKP
  • **
[i20 PB] Brak ogrzewania od strony pasażera.
« dnia: 05 Listopad 2018, 17:41:11 »
Jak w temacie problem z ogrzewaniem.

Pacjent to i20 1.4crdi 90koni z 2009 roku

Clinatronic jednostrefowy, klimatyzacja bez gazu- narazie olewam.

Problem jest taki że od strony kierowcy leci ciepłe powietrze - na szybę przednią, na drzwi, na nogi i po środku a od strony pasażera leci powietrze zimne- nawet na przednią szybę.

Co zrobiłem do tej pory? Wymontowalem schowek i sprawdziłem silniczki- są ok, nawet jak otwieram i zamykam klapę miksera ręcznie to nadal ten sam problem. Pytanie: czy jest tylko 1 klapa miksera czy 2? Na każdą ze stron. Węże od wody są ciepłe. Błędów w sterowniku brak. Clinatronic ustawiony na manual, temp na max I nawiew na max. Czytałem że płukanie chlodniczki pomaga aczkolwiek oba węże są ciepłe więc nie wiem czy tu jest problem. Bardziej ciekawi mnie że na przednią szybe od strony pasażera leci mnie powietrze a od strony kierowcy gorące.

Kolejny problem to grzałka elektryczna również nie działa. Nie ma napięcia na zasilaniu. Przepisałem kable od przekaźników do grzałki i są ok. Bezpiecznik jest ok. Przekaźniki się załączają po przekreceniu stacyjki ale nie wiem czy pracują poprawnie. Pytanie co steruje załączaniem grzałki elektrycznej? Czy jest jakiś dodatkowy czujnik temperatury?
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2020, 13:45:23 przez Brt »