Forum > i40 VF

Łuszcząca farba w zbiorniku paliwa

<< < (2/5) > >>

waszek_rmc:
Alonzo_, polecam temat :

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10259

kisiek, sitko sitku nierówne. To ze w starej e46 miałeś taki filtr, to nie jest jeszcze wyznacznikiem. Tak naprawdę tylko Hyundai/KIA się z tym boryka.

Alonzo_:
Dzięki za link. Nie wiedziałem o tym. Też w to sitko zerknę.
A filtry chyba wezme Filtrona. Mowię o powietrza i paliwa.

kisiek:
Już koledzy pomogli?Ja mam kombi,dostęp do pompki jest z prawej za kanapa w bagażniku pod podłogą.najlepiej położyć fotel i dopiero oderwać spinki.potem klapka na 4 śruby.pod klapka jest pompka na 8 śrub. Wyciagaj pomału bo w niej jest paliwo.W obudowie pompki jest zabezpieczenie które musisz zdjąć żeby dostać się do sita.powodzenia.

[ Dodano: 2018-11-02, 23:39 ]
Jak będziecie wymieniać filtr paliwa można śmiało odpiac akumulator bez stosowania podtrzymania prądu. Nic się nie stanie.

Francuzzzz:
Ja robiłem to samo w 2.0 GDI kombi demontujesz podłogę bagażnika  i masz dostęp do baku. Wyciągasz całość czyli pływak, pompę i filtr. TAK filtr który można wymienić samemu koszy to 120zl w serwisie. Hyundai twierdzi ze filtra nie trzeba wymieniać bo dożywotni bo jest przed filtrem sitko . Ale w moim przypadku naprawa była bardzo droga ponieważ padła pompa wysokiego ciśnienia. Wiec proponuje wymieniać raz w roku. Jak znajdę zdjęcie to zapodam jak wygląda filtr paliwa po 200tys

hyubi:

--- Cytat: "Alonzo_" ---kisiek od której strony do tego sitka się dostanę?
Tez chce tam zerknąć.
A jak już jest temat. Czy w przypadku filtra paliwa wg Was jest uzasadniona rózżica w jakości żeby zamiast np jakiegoś JT czy jakoś tam taniego za 40 zeta brac MANa czy filtrona za 120? Nie chodzi o to czy 120 to mało/dużo tylko czy faktycznie jakość tego 3x tańszego bedzie kiepska i ryzykowana dla układu? Ma ktoś w tym praktykę?
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej