Forum > i40 VF

Łuszcząca farba w zbiorniku paliwa

<< < (4/5) > >>

ELETomek:

--- Cytat: "kisiek" ---Miałem parę diesli z VAG i BMW oraz MERC.Tam takich problemów niema.
--- Koniec cytatu ---

Ja miałem opla, fiata, teść ma citroena i takich problemów też nie ma. To problem Hyundai/Kia, na moje kulawe oko musi być gdzieś zastosowany jakiś "g..nolit" w układzie zasilania i chyba się rozpuszcza od ropy.

Mam na myśli coś takiego jak kolega opisuje w tym wątku: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=113019#113019

hyubi:
Ciekawe czy ta farba w baku łuszczy się w zależności od zatankowanego paliwa, na przykład premium. W Toyotach które jeździły na BP ultimate, bywały przypadki że rozpuszczał się filtr w środku i zapychał układ paliwowy. Taka zachodziła reakcja paliwa z filtrem, mowa o dieslu.

MD13:
Baza paliwowa jest taka sama. Czy to BP czy Shell itd. Tylko swoje dodatki każdy inne dodaje. I to z nimi ewentualnie może jakaś reakcja zachodzić.

hyubi:
Wiem że dolewają swoje ulepszacze, chodziło mi czy też na zwykłym dieslu bez ulepszaczy łuszczy się ta farba.

ELETomek:

--- Cytat: "hyubi" ---czy też na zwykłym dieslu bez ulepszaczy łuszczy się ta farba
--- Koniec cytatu ---

To na prawdę łuszczy się farba? Zbiornik malowany jest od środka?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej