Forum > Santa Fe (2006-

Hyundai santa fe 2.2 crdi

(1/4) > >>

TomekB4:
Witam jak w temacie mam taki błąd którego nie można usunąć "uszkodzony czujnik temperatury zasysanego powietrza" w moim hyundaiu w dodatku nie wiem czy ten błąd wpływa na to jak samochód jedzie a mianowicie zaczyna ciągnąć tak od 2000-2200obr do tej wartości wali na czarno z tłumika po tych obrotach ciągnie jak szalony i 200kmh na liczniku to dla niego nie problem. Odpala w normalne dni normalnie teraz jak się ochlodzilo trochę gorzej i wtedy puszcza szary dym z tłumika woń jakby nie spalone paliwo, silnikiem nie telepie chodzi idealnie. Przepływa nowa ori, czujnik MAF w IC nowy delphi bo ponoć on pełni takową funkcję ale wymiana nie pomogła.

volcan:
M.in. od temperatury powietrza zasysanego zależy dawkowanie paliwa, więc i prawidłowa praca silnika. Nie masz założonego magicznego "chipa" z serwisu aukcyjnego? ;-)

TomekB4:
Nic z tych rzeczy nie mam aczkolwiek jak kupiłem go to w schowku była płyta pt. Santa fe remap + org. Być może ktoś mu zrobił chip ale ja obcego urządzenia pod maską nie widzę. A wiesz może gdzie takowy czujnik się znajduje?

TomekB4:
I co ma ktoś propozycje co to może być albo gdzie jest ten czujnik schowany?

volcan:
Niestety nie mam pojęcia. Nawet nie mam jak poszukać, bo auto jest z 1200 km ode mnie i do tego ma silnik D4HB.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej