Forum > Santa Fe (2006-

Hyundai santa fe 2.2 crdi

<< < (2/4) > >>

ELETomek:

--- Cytat: "TomekB4" ---I co ma ktoś propozycje co to może być albo gdzie jest ten czujnik schowany?
--- Koniec cytatu ---

Na tej aukcji masz fotki. Czujnik jest w rurze intercoolera https://allegro.pl/rura-przewod-waz-intercoolera-santa-fe-ii-2-2crdi-i7387267928.html

TomekB4:
Dziwne bo ja nie mam takiej rury nigdzie  :-/

Miki88:
Kolego czujnik temperatury powietrza jest w przepływce. A jeżeli piszesz że przepływkę masz nową to spróbuj odłączyć klemy na ok 15 minut a jeżeli to nie pomoże to szukanie w instalacji elektrycznej.

TomekB4:
Nawet kompem nie idzie usunąć tego błędu, wyskakuje że jest on stały nie sporadyczny. Jest możliwość że jest gdzieś uszkodzony przewód? Jeżeli jest w przepływce ten czujnik to nie byłoby więcej jakiś błędów związanych z przepływką? W sklepie koleś mir mówił że czujnik temperatury powietrza zasysanego jest zintegrowany z czujnikiem MAF czy jakoś tak ten co siedzi w IC i odpowiada również za monitorowanie ciśnienia doładowania. Jest to możliwe? Macie może jakieś schematy instalacji żebym mógł po sprawdzać przejścia na przewodach?

Miki88:
To jest wkład z twojej przepływki ten mały element to czujnik temperatury powietrza.

[ Dodano: 2018-11-04, 13:42 ][/siz

[ Dodano: 2018-11-04, 13:42 ]
Ja mam 2 stałe błędy i też nieda się ich usunąć ale umnie nie mają wpływu na pracę silnika

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej