Forum > Tucson JM
[Tucson] Sprzęgło dwumasa czy nie
kosmos2011:
--- Cytat: "Stachhu" ---Czy ktoś w ogóle regenerował? Różnica to tysiąc złotych więc jest to spora kasa.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli masz na myśli koło zamachowe dwu-masowe to koszt nowego to 1000 pln. więc skąd taka różnica.
Stachhu:
Mówię o całym komplecie
Regeneracja DKZ to 650zł
Regeneracja Sprzęgła i docisku - 250zł
Komplet kosztuje jakies 2 tysiące.
[ Dodano: 2016-03-04, 09:31 ]
Zastanawiam się czy ewentualnie może kupić DKZ, a zregenerować sprzęgło.
Jak myślicie?
stan;:
Witam kolegów i zacznę od tematu panowie jeżeli chodzi o sprzęgło to awarię i kwalifikacje do wymiany powinien stwierdzić dobry mechanik bo to są koszty nowa sprzęgło kompletne musi wytrzymać najmniej 150 tyś. regenerowane nawet połowy może nie wytrzymać , te auta są dziwne ponieważ wszystkie awarie wpływają na dzwonienie terkotanie , u mnie dzwoni terkoce wymieniłem sprzęgło było lekko z fatygowane i dalej to samo wymieniłem reduktor i dalej to samo okazało się łożyska w skrzyni ale to nie koniec po jakimś czasie znowu dziwna praca terkotanie i ciupek słabszy szukam przyczyny egr czyszczenie zaślepianie zero błędów a praca cały czas jak by miał się rozlecieć wyciągam wtryski wszystkie pod normą i w każdym przypadku telepanie turkotanie czy dzwonienie było jednakowe a lekarstwo to doświadczony mechanik . pozdrowienia stan;
Stachhu:
Z tym, że mam 260kkm juz zrobione w swoim. A ma dość dużo objawów tego. Oczywiście ostatecznie się dowiem jak do mechanika pojadę.
[ Dodano: 2016-03-10, 14:12 ]
Jak się okazało moja dwumasa i sprzęgła były w stanie agonalnym. To był ostatni gwizdek dla uratowania skrzyni (chociaż to się okaże jeszcze, ale powierzchownych ran nie miała). I jak i wyżej po wymianie sprzęgła i dwumasy problem z haczącymi biegami zniknął od razu. Auto też lepiej i równiej pracuje, nie trzęsie ani nic :) Nawet bardziej ochoczo rusza!
Nawigacja