Forum > Tucson JM
[Tucson] Sprzęgło dwumasa czy nie
rafaelst:
Najprawdopodobniej wszystkie wersje 113KM(europejskie) posiadają zwykłe sprzęgło na sztywnym kole zamachowym. Ja u siebie wymieniałem i żadnej belki się nie zdejmuje(nie daj się naciągnąć) bynajmniej mój mechanik nic takiego nie robił. Nie zapominajcie że Tucson nie jest autem terenowym i nie posiada sztywnej jako takiej ramy. Kolejnym sposobem na sprawdzenie sprzęgła jest posiadanie linki sprzęgła, w 113 KM jest w wersji 140 KM(CRDI) jest hydraulika(tam na 100% dwumasa). Mechanik stwierdził że przy montażu dwumasy należy bardzo uważać aby jej nie obić(ciasnota).
kosmos2011:
--- Cytat: "rafaelst" ---wszystkie wersje 113 KM (europejskie) posiadają zwykłe sprzęgło na sztywnym kole zamachowym.
--- Koniec cytatu ---
Masz rację dwu-masa była tylko w VGT.
--- Cytat: "rafaelst" ---Kolejnym sposobem na sprawdzenie sprzęgła jest posiadanie linki sprzęgła
--- Koniec cytatu ---
:shock: :shock: :shock:
rafaelst:
Poniosło mnie...
Stachhu:
Czy ktoś w ogóle regenerował? Różnica to tysiąc złotych więc jest to spora kasa.
Czy ktoś zamieniał u siebie dwumasę na sztywne koło?
Ostatnio biegi zaczęły mi źle chodzić więc chyba nieuchronnie będę zmuszony wydać kasę.
[ Dodano: 2016-03-03, 11:30 ]
Czy ewentualnie jest opcja może przyoszczędzić kilka stów na regeneracji sprzęgła? regeneracja chyba z 250zł
[ Dodano: 2016-03-03, 11:58 ]
Ile płaciliście za wymianę dwumasy i sprzęgła?
rafaelst:
Musisz przemyśleć regeneracje. Z tego co słyszałem od kilku mechaników sens nikły. Zresztą porównaj koszt nowego a regenerowanego. Ta gigantyczna różnica ceny musi mieć jakiś powód.
Nawigacja
[#] Następna strona