Forum > Santa Fe SM

wibracje czy to normalne?

(1/5) > >>

skiba27:
Witam serdecznie.Mam santa fe 2.0 crdi z 2004r i jak w temacie dostaje duże wibracje na niskich obrotach w przedziale 1600-2000 obr/min na każdym biegu oprócz jedynki-błąd fabryczny czy coś nie tak?

dopisano:
dodam że trzęsie się przy tym cała karoseria

[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-09-30, 23:37 ]
Poczytaj regulamin i używaj opcji "edytuj"

amps11:
To napewno nie jest normalne, jak rzuca silnikiem. Wydaje mi się, że nie pali na wszystkie cylindry. Tam szukaj przyczyny, pompa, listwa, wtryskiwacze, może paliwo zanieczyszczone. Pozdrawiam

skiba27:
Silnik pracuje normalnie dobrze się wkręca na obroty i równo pracuje.
Chodzi o to,że jak np.jadę na czwartym biegu i przyhamuje tak,że obroty spadną w granicy 1600-2000 i znów dodam gazu żeby się rozpędzić na tym samym biegu to wtedy przechodzą przez całą karoserie duże wibracje do momentu aż silnik wejdzie powyżej 2000 obr/min.

amps11:
To w takim razie sprawdź poduszki, na których zamocowany jest silnik do ramy, może jakaś zerwana jest.

Gwiazdor_1992:
Gdzieś w internecie czytałem, że jest to wada silników CRDI w Hyundaiu. Ja osobiście też mam takie problem, ale to kwestia jak kto jeździ- jeżeli trzymasz go na "dobrych" obrotach to nigdy tak nie zrobi.

A te wibracje to nic innego jak rezonans. Na to się nic nie poradzi, żadne poduszki nie są zerwane- to wada silnika

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej