Forum > Santa Fe SM

wibracje czy to normalne?

<< < (2/5) > >>

wlad:

--- Cytat: "Gwiazdor_1992" ---A te wibracje to nic innego jak rezonans. Na to się nic nie poradzi, żadne poduszki nie są zerwane- to wada silnika
--- Koniec cytatu ---

osmielam sie nie zgodzic-u mnie przy takim manewrze ew.moze zadrzec kolo kierownicy[i to tylko czuc poprzez rece],natomiast nie sa wyczuwalne zadne wibracje.

skiba27:
Sprawdziłem poduszki i wszystko w porządku.Gwiazdor_1992 ma chyba racje bo jak go się trzyma na wyższych obrotach to jest ok. :-|

pjakim:
Witam, tez sie nie zgadzam, że to normalne. U mnie nie ma żadnych wibracji. Zdarza mi się zejść poniżej 1400 obrotów na 4 biegu i nic sie nie dzieje poza tym, że zanim się wkręci na obroty, bez turbo nie przyspiesza prawie wcale :) Proponuje szczytać błędy z kompa, sterowanie wtryskiwaczami (może ktoś lub Ty tuningowałeś i komputer głupieje, miałem tak po zmianie oprogramowania w passacie. Przy 1800 w momencie załącznia turbo dostawał wibracji i koło 2000 przestawał) Pozdro dla Wszystkich

Gwiazdor_1992:
Żadnego tuningu nie robiłem. Wiem, że w Trajetach tak jest, no i widocznie w SantaFe także... Pojadę do autoryzowanego serwisu Hyundaia i spytam się co i jak.

Pozdro

Dareq36:
Hm , ciekawa sprawa . Mam Santa Fe od niedawna i nie zauważyłem u mnie takich wibracji . Najpewniej , jak piszesz, będzie podjechanie do ASO ..może ( a właściwie ) powinni wiedziec i znać przyczyne .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej