Forum > ix35 EL
[ix35 EL] polecasz czy odradzasz?
myha:
Jeździmy ix35 dopiero kilka godzin, ale już jesteśmy zakochani, dwie godziny jazdy w korkach i spalanie 6.8, dla porównania poprzednie auto paliło 9-10 L. Dla nas to ogromna różnica.
:-D
Jedyne co to drzwi, kiedy szyby nie są uchylone kiepsko się domykają, w momencie otwartej szyby problemu nie ma. Ale z tym się liczyliśmy. Póki co, auto sprawuje się celująco. ( Jako mały minus uważam brak regulacji góra-dół w siedzeniu pasażera. Jestem niska i nie widzę do końca drogi, a łokieć oparty o drzwi na poziomie szyby mam wyżej niż bark..)
Zibi:
--- Cytat: "myha" ---dwie godziny jazdy w korkach i spalanie 6.8
--- Koniec cytatu ---
jaja sobie robisz czy co? mi tyle na trasie nie spala :roll:
balboa:
--- Cytat: "dardum" ---Witojcie . Podam tylko minusy: drzwi za lekkie i źle się domykają - trzeba dość mocno walnąć; światła dzienne;tapicerka na siedzeniach bardzo delikatna łatwo się zaciąga ( uwaga na jeansy);gumy w silniku smakują zwierzętom- pies zjadł czujniki parkowania a kuna pogryzła przewody od chłodnicy i trochę mnie to już kosztowało( polecają psią sierść i odświeżacz do toalet- podobno tego nie lubią);
silnik 1,6 - spalanie może być, cichutki ale stanowczo zbyt mułowaty wręcz niebezpiecznie( poprzednio miałem octavie 1,9 105 ps - niebo a ziemia , skoda to była rakieta) ; bagażnik- założyłem już żarówkę LED i coś wreszcie widzę. wielkość szału nie robi ale starczy- dołożyłem sobie super patent z octavii II składany wieszak na torby z zakupami, wreszcie mam porządek w bagażniku;radio-do cichego słuchania i do telefonu z bluetooth super ale jak dasz coś głośniej to dość mocno zniekształca basy; poza tym ok wszystkim się podoba a żonie najbardziej. pozdrawiam i polecam diesla
--- Koniec cytatu ---
Ludzie proszę, kilkakrotnie pisałem o drzwiach i ich domykaniu - uszczelki nowe, tak są dobrze spasowane (auto ciche dzięki temu w środku), że przy zamkniętych drzwiach te ostatnie ciężko się domykają z wiadomej przyczyny, chyba nie trzeba tłumaczyć.
Radio i basy - jeśli nie dostroisz tych tonów niskich (przypomnę, że loudness jest kilkustopniowy w ix35 oprócz "gałki"), to głośno nie posłuchasz, bo bass jest zajeb...... .
Warto, zawsze to powtarzam, poczytać czasem instrukcję w wolnej chwili.
klemens:
Moje drzwi domykają się idealnie, wszystkie oprócz drzwi kierowcy, którymi trzeba walnąć trochę mocniej. Nie ma znaczenia, które są zamykane ostatnie.
myha:
Dzisiaj jazda po mieście i po całym dniu (rano wyzerowany licznik) spalanie na ekranie wyniosło 5.9. Dodam, że cały dzień poruszaliśmy się po Bielanach i centrum Wrocławia.
Nawigacja
[#] Następna strona