Forum > ix35 EL

[ix35 EL] polecasz czy odradzasz?

<< < (9/10) > >>

Zibi:

--- Cytat: "myha" ---Dzisiaj jazda po mieście i po całym dniu (rano wyzerowany licznik) spalanie na ekranie wyniosło 5.9. Dodam, że cały dzień poruszaliśmy się po Bielanach i centrum Wrocławia.
--- Koniec cytatu ---

mi komp zawyża o jakies pół litra, a więc Wam może zaniżać i cały litr  :mrgreen:
czy naprawdę jest taka przepaść między 1.7 CRDi 2WD a 2.0 CRDi 4WD?

dardum:
do kolegi BALBOA  - wiem jak używać loudness  i dalej twierdzę że jest do d---y. Zrobiłem ostatnio wyciszenie drzwi przednich matami i jest trochę lepiej, na pewno lepiej sie zamykają,  blacha nie brzęczy a basu trochę przybyło. Pozostały jeszcze głośniki bo te oryginalne są tylko 20 Watowe i jakieś takie lekkie. Kupię jakieś i zamienię . Na pewno podzielę się wrażeniami.Autko mam już pół roku i uszczelki dalej są nowe? I tak  wyglądają na naprawdę miękkie w porównaniu ( znowu) do mojej poprzedniej Octavii. Tam były twarde a drzwi zamykały się ok więc problem raczej w wadze drzwi a nie w uszczelkach. Co do komputera pokładowego to zaniża od 0,2 do 0,8 zależnie od tego czy jazda miejska czy trasa.

klemens:

--- Cytat: Zibi ---
--- Cytat: "myha" ---
czy naprawdę jest taka przepaść między 1.7 CRDi 2WD a 2.0 CRDi 4WD?
--- Koniec cytatu ---

Przepaść w jakim sensie? Jeśli chodzi o kopyto to jest duża różnica.  Dla mnie 1,7 nie nadaje się do jazdy poza miastem. Nie wiem, ile pali 1,7 ale mój 2,0 (184km, 4WD) spokojnie mieści się w 7 litrach o ile nie wyjeżdżam na autostrady i podobne. Na autobahnach, przy jeździe w okolicach 170-190 km/h spalanie kręci się koło 11. To i tak nieźle.
--- Koniec cytatu ---

Zibi:

--- Cytat: "dardum" ---Co do komputera pokładowego to zaniża od 0,2 do 0,8 zależnie od tego czy jazda miejska czy trasa.
--- Koniec cytatu ---

może w benzynie zaniża, w CRDi zawyża, miałem 9.0 na kompie, pod dystrybutorem wyszło 8,5.

jacek2:

--- Cytat: "Zibi" ---
--- Cytat: "dardum" ---Co do komputera pokładowego to zaniża od 0,2 do 0,8 zależnie od tego czy jazda miejska czy trasa.
--- Koniec cytatu ---

może w benzynie zaniża, w CRDi zawyża, miałem 9.0 na kompie, pod dystrybutorem wyszło 8,5.
--- Koniec cytatu ---

zawsze jest niewielka różnica we wskazaniach miedzy dystrybutorem a kompem. Trzeba się do tego przyzwyczaić i z tym żyć. Nie jest to przecież wielka tragedia :evil:  8-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej