Najlepsze forum o Hyundaiu w Polsce
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
. Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Witamy w HKP 2.0 :-)
Strona główna
Forum
TinyPortal
Download
Baza silników
Kontakt
Zaloguj się
»
Forum
»
Auta i problemy
»
Santa Fe SM
»
Oświetlenie wewnętrzne, drzwi i bagażnik. Brak odpylania po
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Oświetlenie wewnętrzne, drzwi i bagażnik. Brak odpylania po (Przeczytany 2851 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Draconidum
HKP
Oświetlenie wewnętrzne, drzwi i bagażnik. Brak odpylania po
«
dnia:
29 Wrzesień 2018, 11:09:07 »
Cześć, proszę Was o wsparcie w temacie bezpieczników do świateł wewnątrz auta. Gdzie one mogą się znajdować i który by należało wymienić.
Posiadam Santa fe I 2005r 2.0 CRDi i pod kierownica mam deskę z bezpiecznikami.
Drugi problem jest taki że raz na pół roku pojawia się taki problem że auto się nie zamyka. Tak jakby nie było zasilania. Centralny zamek nie blokuje żadnych drzwi. Co następnie powoduje taki problem że po przekręceniu stacyjki świecą się wszystkie ostrzeżenia i kontrolki po czym wszystko gaśnie i słychać tylko takie cyk cyk po prawej stronie jakby za schowkiem gdzie jest filtr kabinowy.
Staram się opisać to tak jak wygląda nie jestem mechanikiem ani elektrykiem ale mam santa fe I kocham go bardzo.
Zibi.S68
Giełda
Oświetlenie wewnętrzne, drzwi i bagażnik. Brak odpylania po przrkreceniu zapłonu
«
Odpowiedź #1 dnia:
20 Kwiecień 2019, 18:06:14 »
W okolicach schowka masz przekaźnik ponieważ Hyundai nie potrafił wszystkich przekaźników dać w jednym miejscu bo to było zbyt skomplikowane a te nasze samochody mam na myśli Santa Fe jak ktoś na tym Forum dobrze zauważył jest zrobiony z różnych modeli, być może ten właśnie przekaźnik padł. Kub używkę za parę złociszy i podmień cudów niema coś Ci kolego nie kontaktuje.
vanhelsing
Giełda
Oświetlenie wewnętrzne, drzwi i bagażnik. Brak odpylania po przrkreceniu zapłonu
«
Odpowiedź #2 dnia:
22 Kwiecień 2019, 20:43:25 »
Możliwe też,że masz problemy z masą. Sprawdź połączenia masowe.Elektryk to ogarnie, chyba,że lubisz dłubać sam.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
HyundaiKlub.pl
»
Forum
»
Auta i problemy