Forum > i30 PD
Dławienie silnika 1.4 t-gdi
ryli1:
Chciałem wytrzymać do przeglądu, ale coraz bardzie mnie to denerwuje i pewnie na dniach pojadę do serwisu.
Gwałtowne przyspieszanie, silnik żwawo ciągnie i nagle gdzieś pomiędzy 2,5 - 3 tyś obrotów dziura. Dzieje się tak raz (pierwsze przyspieszanie) w czasie jazdy, później jest już ok.
Czy może ktoś też coś podobnego zauważył u siebie ?
Jackos:
To nie jest dławienie, tylko zabezpieczenie przed "pałowaniem" zimnego silnika. Ogranicza ilość podawanej benzyny tak by nie osiągać zbyt wysokich obrotów na zimnym silniku.
To samo zaobserwujesz jak przed ruszeniem spróbujesz wcisnąć gaz do dechy na luzie (na zimnym silniku).
Zatem: ten typ tak ma ;)
ryli1:
Tylko myślę, że po przejechaniu ok 10 km latem silnik nie jest już "zimny".
To nie jest tak, że ja wciskam gaz do dechy krótko po ruszeniu.
Jackos:
Hmm, w takim razie możesz mieć rzeczywiście defekt. Upewnij się, że masz 90C przy wciskaniu gazu - jeżeli tak to do zgłoszenia jako usterka. Choć pewnie nie będziesz miał łatwo im udowodnić, że rzeczywiście to się dzieje.
wajkii:
Usterka. Problem jest szeroko opisywany na forum niemieckim. Tamtejsze aso probuja zmiany sodtu i turbo, ale chyba jeszcze nie znalezli rozwiazania. Wiec smialo wal do aso.
Btw, w D poruszaja problem ze schodzacym klarem z lamp, staly problem hyundai i kia
Nawigacja
[#] Następna strona