Autor Wątek: Spinka kołek nadkola tył  (Przeczytany 3829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline franciszek2014

• Giełda
Spinka kołek nadkola tył
« dnia: 16 Wrzesień 2018, 17:29:23 »
Problem - nie problem. Lewy tyl nadkole (blizej drzwi pasazera, przy progu). Brakuje mi oryginalnej spinki. Plastyk nadkola ma wyrazny luz i "zaczepiny jest" o jakas srube fi 4-5 (ale chyba byla tam podkladka, ktora "zniknela").

Prawdopodobnie z tego powodu zbiera mi sie szlam i sol zima, i zaczyna ruda za prog w tym miejscu sie zabierac...

Szukalem numeru oryginalnego kolka/spinki nadkola w moim modelu i to co wyskakuje (np. 86590-28000) ma sie nijak do tego co mam po prawej strone Tutka. U mnie grzybek kolka jest zaokraglony i nie ma tam zadnych otworow oraz wciec typu "krzyzak".

A praktykow prosze o podpowiedz jak to zalozyc, zeby czegos nie zepsuc...

Moze ktos mi cos podpowie w wolnej chwili. Dzieki z gory.

Offline franciszek2014

• Giełda
Spinka kołek nadkola tył
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Wrzesień 2018, 20:55:04 »
Kupilem dzis taki kolek o ktorym pisalem. Jest zdecydowanie za maly. Na pewno pasuje do mocowania nadkola (plastik) z rantami blach. A ten ktorego nie moge znalezc ma grzybek dwa razy wiekszy ok. fi 40, a w nim wkret na krzyzak... i znajduje sie w miejscu o ktorym pisalem. Jest "wbity" w kierunku siedzenia pasazera (tyl), w okolicach progu. W sumie jest ich tam dwie sztuki. Potrzebuje numer tego kolka (na focie to nie moj Tutek)