Autor Wątek: [Santa Fe CM] NIeprawidłowo działający cylinder.  (Przeczytany 2893 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kemot82

• HKP
  • **
[Santa Fe CM] NIeprawidłowo działający cylinder.
« dnia: 10 Wrzesień 2018, 14:36:24 »
Witam serdecznie.
W lutym tego roku kupiłem pojazd Santa Fe II 2,7 V6. W autku dokonałem wymiany uszczelek pod głowicami z ich planowaniem. Samochód ma instalację gazową. Mam problem z działaniem silnika kiedy pracuje na benzynie, otóż zapala się kontrolka błędu silnika. Po podłączeniu do komputera informacja jest że na czwartym cylindrze jest zbyt uboga mieszanka. Auto jeżdżąc na benzynie jest słabsze i nie pracuje prawidłowo, po przełączeniu się na gaz wszystkie bolączki znikają. Podmieniane były już wtryski bez poprawy, jak również sprawdzane było ciśnienie w cylindrze również bez rezultatu.
Bardzo proszę o pomoc, gdyż kilku mechaników rozkłada ręce, a mnie wkurza jak w samochodzie coś nie jest tak.

Offline Kemot82

• HKP
  • **
[Santa Fe CM] NIeprawidłowo działający cylinder.
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopad 2018, 23:13:50 »
Witam serdecznie. Problem o którym pisałem wcześniej został załatwiony. Dla ciekawych powiem że przyczyną był przerwany obwód elektryczny wtryskiwacza 4 + obwodu zaworu sterowania klapami kolektora ssącego. Autko śmiga w końcu :)
Pozdrawiam.