Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Nasze instalacje gazowe

<< < (5/6) > >>

KAROL208:

--- Cytat: "harabin" ---
P.S
Jeżeli chcecie odpalić tylko na LPG (niestety byłem zmuszony cały rok tak jeździć), wciskamy i trzymamy włącznik LPG, po chwili odpalamy auto, gdy odpali puszczamy przycisk. Jest to odpalanie awaryjne  w STAG-300

--- Koniec cytatu ---

Co do tego odpalania na lpg w sekwencji to w stagu nazywa się to uruchomieniem awaryjnym i w nie każdym stagu się da tak uruchomić bo jest opcja do wyboru  w programie i ilość takich uruchomień można ustawić więc nie bardzo.
A poza tym na zimnym reduktorze można zniszczyć wtryskiwacze LPG

Lepiej zaktualizować soft do wersji powyzżej 7.X.X  i wtedy mamy ciepły start za każdym razem odpala na lpg gdy reduktor ma w okolicy  40-50st.
Uwaga po aktualizacji softu należy przeprowadzić kalibracje LPG ponownie ponieważ zostały zmienione korekty.

Lubryfikacja może być ale jeżeli masz zestrojoną dobrze instalacje to wg mnie jest zbędna.

Akwarysta6:
A ja zdecydowałem się i zamontowałem sobie instalację BRS Sequent 24, butla w kole. Jak na razie wszystko ok.

woia1602:
a ja w accenie LC instalacja BRC Just Heavy i jestem generalnie zawiedziony bo mam nowy reduktor i wydałem majątek i nikt nie umie zniwelować falowania obrotów:(

kubank:
woia1602,  a na benzynie obroty też falują czy tylko na gazie? Ja miałem podobny problem i przyczyną był przepływomierz. Spróbuj odłączyć od niego kostke i zobacz jak się bedzie zachowywac silnik.

woia1602:
już to robiłem. To jest problem tylko LPG

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej