Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Nasze instalacje gazowe
Gacek:
U mnie pracuje BRC Lambda Gas Blitz. Zamontowana w salonie do nowego auta. Obecny przebieg wynosi 120 tys. km. Spalanie to ok 6-7,5 litra LPG na 100 km w cyklu mieszanym z tym ze więcej kilometrów zrobione na trasie (ok 40 trasa + 10-15 km miasto). Jazda spokojna żadne butowanie i codzienne testowanie osiągów auta. Raz gdy autko było załadowane po brzegi to silniczek potrafił spalić 9 litrów LPG na 100 km. Benzynę tankuje raz na ok 2-2,5 miesiąca. Butla na LPG w otworze na koło zapasowe (STAKO). Wchodzi do niej 31,25 litra LPG.
kubank:
U mnie zamontowany został Elpigaz. Nie jestem zabardzo z niego jak narazie zadowolony. Może to wina gazowników. W ciągu miesiąca zmieniany reduktor bo był "za mały" i rozłączało gaz przy 1500 obr. Na gaz przełącza sie bardzo dlugo mimo że silnik jest zagrzany. W ciągu miesiąca ustawiali go kilka razy i zawsze miało byc lepiej :)
Akwarysta6:
Witam, mam zamiar założyć instalację BRC do mojego accenta z 2007 roku. Jest to instalacja bez lubryfikatora. Mam pytanie czy na pewno do mojego auta nie jest potrzebny lubryfikator?? Wg zaleceń producenta instalacji BRC ponoć w ogóle do hyundaia nie trzeba montować lubryfikatora. Mam zamiar jeszcze dużo pojeździć moim autem i po prostu mam wątpliwości co do samej instalacji gazowej, jak i nie stosowania lubryfikatora. Może ktoś coś doradzi. Pozdrawiam. :->
KAROL208:
Ja w swojej sonacie 3.0 96r mam instalacje stag 300-6+
Po montażu miałem wtryski :
valtek dysze 2.2 kilometry węży lpg,
reduktor KME RED.
Butla w kole
Obecnie zainstalowałem sobie sam wtryski Hana czerwone (bez dysz oczywiście)
Zrzut z programu
//www.youtube.com/watch?v=y_SinWgdETk
Aktualne spalanie LPG min 10l a max 22l
harabin:
No kolego nade mną, te pierwsze zdjęcie to chyba zemsta gazownika :D
Jakie długie wężyki od elektrozaworów, hmm ja bym do tego gazownika juz nie zajrzał :)
Do kolegi który planuje założenie gazu, koniecznie kup większy reduktor.
Przykładowo dla 1.5 walnij taki co powinien byc do 2.0, chodzi o trzymanie ciśnienia. Bo prawda jest taka że nie oszczędzając na reduktorze oszczędzisz na spalaniu i każdy "prawdziwy gazownik" to poprze.
Lubryfikator jeżeli dużo nie kosztuje możesz założyć, nie jest on niezbędny.
P.S
Jeżeli chcecie odpalić tylko na LPG (niestety byłem zmuszony cały rok tak jeździć), wciskamy i trzymamy włącznik LPG, po chwili odpalamy auto, gdy odpali puszczamy przycisk. Jest to odpalanie awaryjne w STAG-300
P.S 2.
Nie pokaże wam mojej komory silnika bo gdzieś po drodze jakimś cudem znikl mi korek oleju,
co w konsekwencji zaskutkowało dymem z pod machy rodem z filmów akcji. Po otwarciu machy, silnik cały obrzygany w oleju i cała jego okolica :D
Teraz zanim to wszystko zejdzie nawet po wytarciu to miną wieki, nie mówiąc o oleju który się musi przepalić na kolektorze wydechowym :/
Nawigacja
[#] Następna strona