Autor Wątek: Kilka pytań "nowego" o i30 FD  (Przeczytany 4086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mirekwr1

• HKP
  • **
Kilka pytań "nowego" o i30 FD
« dnia: 03 Wrzesień 2018, 18:07:08 »
Witam. Jestem "świeżym" posiadaczem i30 CW z 2010r. Mam instrukcję, lecz nie znalazłem w niej odpowiedzi na kilka pytań.
1. Czy poprzez gniazdo USB w i30 FD można podłączyć telefon do ładowania, czy raczej jest to nie wskazane?
2. W "hultaju" (1,6 CRDI 116KM) wg mnie dość nisko bierze pedał sprzęgła. Nie wiąże się to z jakimiś nieprawidłowościami, czy efektami dźwiękowymi na przykład, różnie jednak słyszałem o takich objawach. Poprzedni właściciel twierdzi, że odkąd ma to auto (był drugim właścicielem), sprzęgło tak bierze i że jemu to nie przeszkadzało.
3. Jak mogę sprawdzić, np. po numerze VIN, czy ten egzemplarz ma koło dwumasowe, czy jeszcze go nie posiada?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Offline grzekrys83

• Giełda
Re: Kilka pytań "nowego" o i30 FD
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Wrzesień 2018, 08:31:59 »
1. Czy poprzez gniazdo USB w i30 FD można podłączyć telefon do ładowania, czy raczej jest to nie wskazane?

Możesz ładować telefon, ale będzie się wolno ładował. Szybciej przez gniazdo zapalniczki.

2. W "hultaju" (1,6 CRDI 116KM) wg mnie dość nisko bierze pedał sprzęgła. Nie wiąże się to z jakimiś nieprawidłowościami, czy efektami dźwiękowymi na przykład, różnie jednak słyszałem o takich objawach. Poprzedni właściciel twierdzi, że odkąd ma to auto (był drugim właścicielem), sprzęgło tak bierze i że jemu to nie przeszkadzało.

Ja mam ten sam silnik od 4 lat i od samego początku tak nisko brało sprzęgło. Nic sie nie dzieje mi z nim od tego czasu. Ten typ tak ma.

3. Jak mogę sprawdzić, np. po numerze VIN, czy ten egzemplarz ma koło dwumasowe, czy jeszcze go nie posiada?

Najlepiej sprawdzisz tutaj: http://epc.japancars.ru/hyundai/ albo zapytaj usera kosmos2011 z tego forum - on Ci odpowie. Ale na 99,99% nie masz dwumasu tak jak ja.[/quote]

Offline mirekwr1

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Wrzesień 2018, 13:41:48 »
Dzięki wielkie!

Offline Nabuknedasar

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Wrzesień 2018, 07:47:58 »
Sprzęgło tak po prostu ma. Kilka cm i zaczyna łapać. Dwumasy w tych autach nie montowali