Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Błąd sterownika AIR BAG - Hyundai Coupe -może da się taniej?

<< < (3/4) > >>

BartBartez:
Myślę, że można to zepsuć na różne sposoby. np przy spawaniu bez odpięcia aku lub założenia "mostka"

Tomasz1023:
Ale to jest normalny sterownik poduszki powietrznej, żaden tam ECU.wiec dlaczego padł?Nie znalazłem nigdzie na necie spraw dotyczacych w większej części zepsucia AIR BAG !?Ja rozumiem ze mozna zepsuć ....zale nikt teraz nie naprawia Coupe tak jak kiedyś sie naprawiało malucha....

kml:

--- Cytat: "Tomasz1023" ---wiec dlaczego padł?
--- Koniec cytatu ---

Mój drogi, wszystko się psuje. Ciesz się, że padł a nie dostałes poduszką w ryło ;] Brzmi śmiesznie ale były takie akcje, niestety. Pamiętam sytuacje gdzie dziecko paroletnie dostało poducha, bodajże pasażera, i było ciężko ranne a później paraliż i baaardzo długo rachabilitacja...

fuzel:
Nikt nie wie ( w tym ASO ) dlaczego nawalił ten sterownik. Samochód mam w 100% bezwypadkowy i bezkolizyjny. Nic poważnego nie było naprawiane, ani tym bardziej spawane. Zero rdzy - oryginalny lakier na całości w b. dobrym stanie. W serwisie posprawdzali mi różne obwody od elektryki i jest wszystko OK. Akumulator odpinany był tylko 1 raz i to w serwisie. Założony mam teraz akumulator orbitalny OPTIMY - podobno nie do zdarcia w aucie osobowym. Na rozruch daje ponad 1050A przy pojemności 55Ah.

Poduszką "w ryło dostało" dziecko w samochodzie marki Ford i był to nowy samochód tzn. niedawno kupiony. O tym pisali w gazetach i chyba ten przykład przytoczyłeś. Ale jeśli w nowym potrafi wystąpić taka usterka to w prawie 8 letnim chyba też. Chyba, że podejdziemy do tego w ten sposób, że jeśli przez 8 lat nie odpaliła się sama żadna poduszka to błędy "fabryczne " można wykluczyć.

kml:

--- Cytat: "fuzel" ---Chyba, że podejdziemy do tego w ten sposób, że jeśli przez 8 lat nie odpaliła się sama żadna poduszka to błędy "fabryczne " można wykluczyć.
--- Koniec cytatu ---

Nigdy nie mów nigdy, prawda. Poza tym np w Toyocie jest jak byk napisane w instrukcji, że raz na bodajze 10 lat nalezy obowiązkowo wykonac generalny przegląd poduszek i całe instalacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej