Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Zysk jazdy na gazie (?)
Hants:
--- Cytat: "olek1982" ---U Ciebie pali 10 litrów lpg. U mnie ...... mniej niż 12 nie spali.
Czy możliwe jest, ze ta instalacja u mnie jest jakas lewacka ?
--- Koniec cytatu ---
Bardzo dbam o filtr powietrza i swiece. To wazne podzespoly, więc wymieniam je regularnie.
Myslę, ze powineneś podjechać do jakiegos porzadnego speca od gazu na regulację.
vesoly:
Potwierdzam chociaz sam w to nie wirzylem. Przejezdzilem od poprzedniej wymiany filtrow lpg ponad 30000km i spalanie mialem na poziomie 11litrow. od razu po wymianie spalanie spadlo mi do okolo 9,5l. Prowadze zapiski w autocentrum i tankuje co 3-5 dni wiec ta roznice od razu zauwazylem. Gdy wczesniej wymienialem filtr co 10000 nie bylo zmian w spalaniu po wymianie wiec jednak jak widac warto dbac o czyste filtry.
Tak serio to zupelnie tego nie rozumiem. Przeciez gdy filtr jest zapchany to leci mnie gazu przez niego! Dobra, zartowalem ;)
olek1982:
Dawno mnie tu nie było. Mi również udało sie juz zejść z tym silnikiem do 10l gazu, ale pooo....wymianie opon na nowsze :D
Hants:
--- Cytat: "olek1982" ---ale pooo....wymianie opon na nowsze :D
--- Koniec cytatu ---
Chłopie - właściwe cisnienie w oponach ma fundamentalne znaczenie :-)
Rozważ jeszcze wywalenie koła zapasowego i ogólnie podróze ultralight - jakieś ćwierć litra na 100 do zaoszczędzenia ALE..., raz złapałem gumę i roczne oszczędności szlag trafił :-)
Nawigacja