Forum > Tucson JM

[Tucson] Świst po wymianie rozrządu

(1/4) > >>

dstasiu:
Witam przy 80tys wymieniłem rozrząd . Po wymianie pojawił się dziwny świst który wzrasta wraz z dodaniem gazu , jakby miał tyurbinkę. No i czasami jak silnik jest zimny to biegu jałowym dochodzi lekkie charczenie które ustaje po przejechaniu kilku km. Ale świst wraz z dodaniem gazu jest czały czas. Wymieniłem kompletny rozrzad. Przejechałem na nim ok 500 km
Dziekuje za porady

wald:
Ciężko zaznaczyć , że nie chodzi o tucsona!!!

[ Dodano: 2012-03-19, 18:46 ]
Sorry, na przyszłość odznacz samochód.

[ Dodano: 2012-03-19, 18:54 ]
W syna mondeo jest to samo od chwili zamontowania. a ponieważ kupione były dwa rozrządy do mondeo i eskorta z tymi samymi silnikami firmy motorcraft i miły te same odgłosy. Przejechane jest na nim 80 tys. i nic się nie dzieje. Wniosek: czasami podróby tak mają. Ja po wymianie w swoim mam dobrze i nic nie słychać.

dstasiu:
ok przepraszam będe pamiętał.
Natomiast pasek orginalny hyundaia reszta nie.
Zastanawiam się czy czasami nie jest za mocno napięty ale z drugiej strony Mechanik dobrej klasy nie jakis podrzędny  mający serwis alfy ale robi tez inne marki. Moze dla spokojności podjechac sprawdzic napięcie, czy to jest duzy problem zeby sprawdzic naciąg?
dziekuje

wald:
Moim skromnym zdanie to świszcze rolka napinacza lub łożysko na pompie (mało prawdopodobne), pasek nie świszcze, może ocierać o osłonę itp.

[ Dodano: 2012-03-19, 20:20 ]
A jak było przed wymianą rozrządu?

dstasiu:
przed wymiana było OK. Odgłos dochodzi chyba z tej górnej rolki czyli moze jest za mocno napięty . Jeszcze pół biedy rten świst przy dodawaniu gazu. Bardziej mnie niepokoi ze jak spada z obrotów to właśnie przez moment tak lekko jakby ociera dzwi.ęk tarcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej