Autor Wątek: Popękana ekoskóra na fotelu ix 35  (Przeczytany 8615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andrea365

• HKP
  • **
Popękana ekoskóra na fotelu ix 35
« dnia: 30 Lipiec 2018, 10:29:17 »
Witam wszystkich ,proszę o pomoc w znalezieniu eko materiału. Byłem u tapicera samochodowego, który po przejrzeniu 5 katalogów rozłożył ręce.Posiadam krajowego Hyundaia z beżowo-brązową tapicerką,może ktoś posiada informacje, gdzie zakupić eko skórę.

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipiec 2018, 06:49:40 »
W ASO mozna kupic za okolo 500zl - wymienialem  na gwarancji i taka cene mi podali. Niestety po uplywie 3 lat problem powrocil wiec stwierdzilem ze nie ma sensu z tym walczyc.

Offline andrea365

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipiec 2018, 14:40:52 »
Miałem propozycję z Olsztyna za ponad 800 zł .Szukam podobnej tzw. eko skóry.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Sierpień 2018, 13:45:36 »
Miałem wymieniane poszycie dupy na gwarancji tak jak pisze Robik. Teraz najechane 116 tysi i siedzenie pod dupą spękane. Nic na razie z tym nie robię. Ale serwis na pewno będzie miał odpowiednie materiały na siedzenia.....

Offline andrea365

• HKP
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Sierpień 2018, 15:31:54 »
Mają gotowe,lecz drogo.Tapicer jest dużo tańszy.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Sierpień 2018, 11:49:29 »
Ale u tapicera wzoru i koloru nie dostaniesz.......

Offline andrea365

• HKP
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Sierpień 2018, 08:57:05 »
Szukam zbliżonego koloru,może ktoś z klubowiczów naprawiał.

Offline zaless

• HKP
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Wrzesień 2018, 12:44:14 »
Wiatm.  Nie powiem nic innego ale też mam problem z popekanym siedzeniem kierowcy... Może ktoś mi pomóc rozebrac te boczki plastikowe przy fotelu? widziałem tam jakies śróbki i co dalej po odkręceniu .... Tapicer powiedział, że jak je zdejme to coś mi podklei czy coś i bedzie git...

Offline nomi9

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Wrzesień 2018, 20:17:15 »
Witam
Bez demontażu fotela można zdjąć tylko osłonę zewnętrzną ( domyślam się że z tej strony pękło poszycie) trzeba zdemontować zaślepkę pod którą jest śruba mocująca następnie dźwignie regulacji wysokości fotela i pokrętło regulacji oparcia. A jak to podklei tapicer ? ja tego nie widzę
 bo żeby podkleić od spodu trzeba zdjąć napinanie poszycia które jest pod fotelem a naklejenie łaty na zewnątrz będzie nieestetyczne. nie lepiej zdemontować fotel i wszyć naturalny kawałek skóry?.

Tak tylko pytam pozdrawiam

Offline zaless

• HKP
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Wrzesień 2018, 13:23:46 »
Witam i Dzięki.
Fotel kierowcy pęknięty jest z boku lewa strona tak lekko powyżej dzwigni regulacji wysokości fotela , włąsnie muszę się dobrac od strony wewnętrznej do tej ala skóry... Chyba jak mówisz lepiuej zdemontowaćcały fotel i wtedy na spokijnie sie bawić pęknięciem.

Offline nomi9

• Giełda
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Wrzesień 2018, 20:59:43 »
To będzie najlepsze wyjście żeby zrobić to skutecznie. Pamiętaj o odłączeniu kostki od podgrzewania.

Ps.

W ASO jest drogo bo oni mają poszycia z podszytą matą grzewczą.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Offline markusszelus

• HKP
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Wrzesień 2019, 01:26:14 »
Witam. Ja też mam ten problem i zdecydowałem się na pokrowce. I tu mam pytanie. Z założeniem przednich nie miałem problemu natomiast zastanawiam się jak dobrać się do tylnego siedziska aby od spodu zaczepić haczyki. Proszę o radę. Pozdrawiam

Offline Marcinek70

• HKP
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Styczeń 2020, 20:29:38 »
Są odpowiednie łatki do takiego materiału. Ich zaletą jest to, źe są cienkie. Niektóre są z klejem.
Jesli podkleicie czymś grubszym - wypchniecie materiał i za niedlugi czas będziecie mieli jeszcze dziurę wielkości łatki. Wtedy juź nic nie da rady naprawić bo to spore przetarcia a i materiał poprzecierany.
Podklejacie cienkim materiałem. Moźecie teź w gąbce zrobić lekkie wcięcie na łatkę ale do tego trzeba wprawy.