Autor Wątek: różnice w silnikach 1.7crdi  (Przeczytany 5464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siwy

• HKP
  • **
różnice w silnikach 1.7crdi
« dnia: 24 Lipiec 2018, 11:34:53 »
Witam Was.
Mam taki problem. Padł mi silnik w i40 1.7crdi 136 koni -2013r i potrzebuję jakąś używkę.
Orientuje się ktoś z Was lub zna kogoś, kto mi podpowie czy blok i głowica są takie same w wersji przedliftowej (euro5) i poliftowej (euro6)?
Wiem, że turbina jest inna, inne jej sterowanie, chyba wtryski też, ale potrzebuję się dowiedzieć czy jak kupię silnik od wersji poliftowej, to czy mi siądzie osprzęt do niego z mojego silnika? czy głowica jest taka sama?
Za pomoc z góry dziękuję.

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipiec 2018, 06:51:38 »
A można wiedzieć co się wydarzyło? Jaki przebieg, jakieś objawy? Współczuje takich wydatków.

Offline siwy

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipiec 2018, 09:42:01 »
Kupiłem z ubezpieczalni taki samochód z uszkodzonymi drzwiami. Okazało się, że ktoś zajechał silnik i klepnął drzwi, żeby sobie auto ubezpieczalnia wzięła. Ja się dowiedziałem po naprawie blacharskiej jaki jest stan silnika.

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec 2018, 11:08:56 »
A nie obowiązuje jakaś rękojmia? Nieźle ludziska kombinują

Offline Venom

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipiec 2018, 12:10:13 »
łooo kurwa ale kanał

Offline siwy

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipiec 2018, 16:18:50 »
Może i obowiązuje, ale skoro już zrobiłem blacharkę... i tak i tak w plecy, więc już wolę silnik kupić. Dalej niestety nie mogę znaleźć w tym kraju nikogo, kto mi powie czy osprzęt z euro5 pasuje do euro6 silnika... :/ i jestem w kropce. Euro 6 można kupić z niskim przebiegiem w dobrej cenie, a euro 5 to już niewiadoma.

Offline Alfred

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Lipiec 2018, 16:29:59 »
Najłatwiej napisz maile do roznych ASO. Jakies ci pewnie odpisze i da odpowiedz.
A rekojmie to jak masz to nie wazne ze zrobiles blacharke czy nie. Wada ukryta o ktorej nie zostales poinformowany przed zakupem. Mozesz zadac zeby oni ci zaplacili za naprawe. Ja swojego bralem od firmy leasingowej i mialem rok rekojmi. Mialem miec auto sprawne, a byly np. zapocone amortyzatory. Zgłosiłem to, zlecili sprawdzenie, wyszlo na moje i wymienili na swoj koszt.

Offline waszek_rmc

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Lipiec 2018, 19:10:32 »
Dokładnie, nie odpuszczaj. To wada ukryta i nic tego nie zmieni. Prawo jest po Twojej stronie

Offline Pajaro

• Giełda
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lipiec 2018, 06:55:14 »
Jeśli chodzi o serwis który mi osobiście udzielił takiej informacji to ASO w Tarnowie.