Autor Wątek: [ix35 EL] Czy możliwe jest włączenie dodatkowych opcji kompu  (Przeczytany 5174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cristobal

• HKP
  • **
Cześć

Pytanie takie jak w temacie Hultai z 2011 -czy przez podpięcie do komputera diagnostycznego mogę uruchomić jakieś dodatkowe opcje tak jak u konkurencji np. automatyczne włączanie świateł drogowych (mam opcję auto w manetce)-jeśli tak prośba o info jakie oraz gdzie mogę to zrobić między W-wą a Łodzią?

Pozdro

Offline bsbs

• Giełda
Oj chyba bedzie cieżko chciałem włączyc powiadamianie kierunkami przy zamykaniu auta dzwoniłem do 2 serwisów hyundaia Siedlce i Biała Podlaska i nie ma takiej mozliwości pomyślałem może '"sciana wschodnia" zadzwonie do serwisu do Poznania i odpowiedż taka sama bardzo ciężko uzyskać jakiekolwiek pomoc serwisu .Mam bmw x3 tam to jest wszystko bardzo proste można ustawić dużo ciekawych funkcij samemu

Offline Cristobal

• HKP
  • **
Dzięki za odpowiedź no właśnie jest bardzo ubożuchno w informacje na ten temat -przesiadłem się z grupy VAG i tam miałem dużo opisanych manuali jak coś zrobić samemu.
Taka pierdoła jak instrukcja do mojej navi LAN3100 -chciałem się dowiedzieć czy uruchamia się i jak setup do ustawiania dźwięku i zapomnij-spędziłem 2h na szukaniu i nada (aktualizowałem soft  wg poradnika z forum do wersji 7.7.4 )
A wczoraj założyłem sobie kamerę cofania w podświetlenie tablicy bo oryginalna pokazywała mgłę - chciałem się dowiedzieć czy jest możliwe w stacji odwrócić funkcją efekt lustra i nic nie znalazłem więc przyjmuję że nie można.

Może zacznę zamieszczać manuale zdjęciowe z tego co robię żeby pomóc jak ktoś będzie chciał grzebać sam przy bezpiecznych w miarę pracach-zastanowię się czy ktoś to chce oprócz mnie w ogóle czytać i robić :) :lol:

Offline srbastek

• Giełda
Cristobal, jakiekolwiek manuale zawsze się przydarzą.
Jak masz możliwość to działaj, tylko prośba aby to zrobić pdf czy word. Później zdjęcia znikają :)

Offline Eryk65

• Giełda
Może ktoś wie jak wyłączyć światła mijania świecące jako światła dzienne w pozycji 0 manetki ,aby można podłączyć ledy a czujnik zmierzchu załanczał  mijania.Pytałem w serwisie -niewiedzą.

Offline Robik

• Giełda
Temat dokladnie omowiony w watku "montaz lamp po lifcie", w zaleznosci od tego czy auto masz krajowe(trudniej i drozej)  czy importowane (z kraju gdzie swiatla mijania nie uruchamiaja sie automatycznie po wlaczeniu zaplonu) proces modyfikacji wymaga elektryka magika lub w drugim przypadku pasjonata lutownicy ;)))
Szczegoly w w/w temacie na naszym IXowym forum.
Powodzenia

Offline Eryk65

• Giełda
Tak czytałem ,myślę  że dla elektryka samochodowego to niewielka przeszkoda i można to rozpiąć  a nie stosować  moduły po 400 zł wyłączające św mijania + zakup opraw ĺedowych do św przeciwmgielnych 400 zł .
Może ktoś do tej pory to rozpracował.