Forum > Pony / Excel

Wybrzuszenia Lakieru

<< < (4/5) > >>

leroo89:
Czyli rozumiem że da się jakoś to zrobić szpachlą z włóknem...
Nie widzi mi się wspawywać reperaturki :-/

maspex:
mialem tak samo, rancik tam jest,nie trzeba odbudowywac,kup sobie szczotke na wiertarke i pojedz wszystko do golej blachy i cala rdze zedrzyj,jak najwyzej. Potem na to naloz BRUNOX na rdze,poczekaj z dzien i dopiero baw sie w odbudowe. Na poczatek w duze ubytki wlokno szklane,potem zwykla szpachla,ale kup jakas lepsza,bo w najtanszej sie kraterki i dziurki robia. U mnie tak zostalo bo nie wiem ile razy kladlem szpachle i szlifowalem to i tak dziurki i maluskie nierownosci zostawaly. Na szpachle podklad i laker w sprayu i prawie nie bedzie widac,ze naprawiane. Pozdrawiam

ps. zmiescisz sie ponizej 100zl a starczy Ci materialow na jeszcze innn rzeczy,ja jednym podklaldm i sprayem pomalowalem dwa zderzaki i dwa nadkola.

leroo89:
Dzięki maspex za wyczerpującą odpowiedz zrobię tak jak napisałeś
Tylko najpierw muszę poszukać gdzieś tego włókna szklanego... mam nadzieje ze dostane w sklepie motoryzacyjnym

Marek-B:
Szukaj szpachli z włóknem w komplecie . Sa takie zestawy, niedrogie.

leroo89:
No i dziś wziąłem się za oczyszczenie i jestem pozytywnie zaskoczony nie trzeba nic kleić żadnym włóknem :-) tylko groźnie wyglądało. Jest tylko mała szparka i wystarczy szpachla z włóknem. Na razie oczyściłem to wszystko i posmarowałem brunoxem, jutro szpachla i podkład a pojutrze lakier :-)
A czy na koniec trzeba jeszcze jechać lakierem bezbarwnym :?: :>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej