Forum > Pony / Excel
Wybrzuszenia Lakieru
paseczek:
Witam
Kupując w lipcu mojego Poniczka, byłem oczarowany jego wyglądem. Teraz po trzech miesiącach, zauważyłem wybrzuszenia na lakierze wielkości monety.. Zdrapałem to wybrzuszenie i pod nim nie ma rdzy. Jest czarna blacha, nie biała jak to kiedyś widziałem pod lakierem. Gdy nakłułem to igłą, to lakier schodzi, nie trzyma się blachy. Oglądał mojego Pony kolega, który handluje samochodami. Na pytanie, czy jest to lakier oryginalny, przyglądał się z 15 minut i nie mógł jednoznacznie odpowiedzieć. Stwierdził że jak na 14 lat lakier jest za bardzo ładny. Z kolei nikomu by się nie opłacało całego samochodu malować, bo jest za duży koszt.
Co o tym Panowie sądzicie? Dodam że są one, na lewym przednim błotniku na dole przy drzwiach i na tylnych błotnikach nad kołami. W sumie kilka wybrzuszeń.
Co ja mam z tym robić?
Pozdrawiam
gooder:
miał zakola robione od rdzy - prosta odpowiedź :)
paseczek:
--- Cytat: "gooder" ---miał zakola robione od rdzy - prosta odpowiedź :)
--- Koniec cytatu ---
Tak też myślałem, że to od tego.
Dziękuję i pozdrawiam
gooder:
to super samochodzik ale niestety rdza na zakolach to standart :) ktoś kto to robił to nadbudował to szpachlą i potem pomalował , te bomble robią sie jak jest słaby albo za mało podkładu . Możesz coś z tym robić ale szkoda zachodu :)
Tigersoft:
nie panowie, trochę robiłem jako lakiernik i blacharz i z opisu przedstawionego widzę to tak :
ktoś juz robił nadkola, a dokładniej wstawiał reperaturki. czarny lakier jest nakładany na nowe fabrycznie części, ale ten lakier ma za zadanie tylko na chwile powstrzymać rdzę, zeby elementy w magazynie nie rdzewiały.
ja widzę to tak:
ktoś wymianiał juz mu reperaturki, ale polakierował je bez wcześniejszego podkładowania, przez co właśnie lakier się nie trzyma. powinien zapodkładować całość przed lakierowaniem ale widocznie oszczędzał i nie zapodkładował tylko lakier położył... skoro lakier tak łatwo odchodzi to może nawet nie zmatował dobrze tego przed lakierowaniem ??
albo robił więc to partacz, alebo było robione przed sprzedażą ...
Nawigacja
[#] Następna strona