Forum > i40 VF

[i40 VF] Problem z obrotami na postoju.

<< < (3/5) > >>

Pajaro:
Ja kupiłem samochód z wymienionym silnikiem w ASO. Nie wymieniają osprzętu niestety. Każdy element znaczą kolorowymi kropkami żeby później połączyć w całość.

Alfred:
A wiesz z jakiego powodu wymieniali?

Pajaro:
Nie bo jeszcze nie byłem w ASO. Napisałem maila do kilku serwisów i jeden mi odpisał. Patrząc na zbiorniczek wyrównawczy w którym był olej wydaje mi się że była wada fabryczna bloku silnika, mogła też paść uszczelka pod głowicą. Dodatkowo cała gąbka od pokrywy silnika była nasiąknięta ropą i delikatną ilością oleju więc prawdopodobnie padły wtryski- dwa się różnią więc musiały być wymienione.

Venom:

--- Cytat: "Pajaro" ---Ja kupiłem samochód z wymienionym silnikiem w ASO. Nie wymieniają osprzętu niestety. Każdy element znaczą kolorowymi kropkami żeby później połączyć w całość.
--- Koniec cytatu ---

to prawda. Mi na szczęście turbo tez się rozleciało więc wpakowali nowe. Może warto pomyśleć aby ...hm...pomóc temu turbo w przeniesieniu się na tamten świat ;-)

[ Dodano: 2018-06-28, 13:02 ]

--- Cytat: "Alfred" ---Oki:) co do wymian ekstra to wątpie:) i tak troche juz mi wymienili. Jednak zapytam o to bo za bardzo nie wiem czemu tak faluja te obroty.
Btw skąd wiesz, że bez osprzętu wymieniają? Pytałem w ASO jak ta procedura będzie wyglądac. Na pewno dół silnika pojdzie do wymiany. Jak pytałem o osprzęt to mówili, że sami do końca niewiedzą. Wymiane mam za niecałe 3 tyg. Na razie kompletują części.
--- Koniec cytatu ---

Alfred! walcz o nowe klapy . Mi wymienili, ba ..nawet sami zaproponowali chociaż były sprawne . Koleś w ASO zadzwonił i mi to sam zaproponował bo powiedział że te klapy padają jak muchy przy dużych przebiegach a jak padnie to zasysane są do pieca i do widzenia, kolejny remont .

Alfred:
Hmm... ja mam tą wadę z blokiem silnika. Oleju nie zauważyłem w zbiorniczku. No to zobacze jak będe oddawal go do wymiany. Bo z jednej strony fajnie, że wymieniaja bo w sumie koniec gwarancji się zbliża i prawie nowy motor ale też boje sie potem czy cudów nie będzie jak silnik będzie zmontowany z starych i nowych elementów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej