To żeś mnie zagiął teraz.. Przełącznika u siebie nie rozbierałem, ale podejrzewałem, że jest skomplikowany w swej budowie. Nie wpadaj tylko na pomysł by go rozbierać, bo pewnie już go nie złożysz.. Nie umię odpowiedzieć na pytanie jak to podłączyc, ale podsunę Ci co możesz zrobić (choć pewnie sam na to już wpadłeś).
Ogólnie to masz dwa wyjścia:
1) grzebiesz w necie i szukasz rozpiski tej małej wtyczki.
2) łapiesz w ręce Omhomierz i mierzysz.
Może nie łatwiejsza, ale pewnie szybsza będzie metoda druga. Opiszę Ci jak ja bym się za to wziął.. Zaopatrz się w trochę czasu i cierpliwości (no i Omhomierz). Jeżeli zamykamy bądź otwieramy okno to prąd płynie => obwód jest zamknięty (niby podstawowa informacja, ale to jest klucz). Płynie pomiędzy którymiś pinami na tej kostce poprzez mechanizm szyb. Wbrew pozorom nie ma aż tak wielu kombinacji. Dla ułatwienia wciskaj tylko jeden przycisk na raz i posprawdzaj, które piny wtedy dają jakiś opór. Możesz użyć jakiegoś brzęczka/żarówki.. Kombinacji masz 5 (każda z dwóch szyb w górę bądź w dół + opcja, że nie naciskasz nic). Najpiękniej by było jak w opcji, że nic nie wciskasz rzaden pin nie jest zwarty z innym.
Co do rozplanowania pinów.. Myślę, że po 2 piny na każdy z podnośników (4 wykorzystane). Jeden to -, a każday podnośnik ma swój +... Choć to tylko domysły. Jakbyś pomierzył te oproy i napisał to myslę, że bym wymyślił coś więcej.