Autor Wątek: [Santa Fe CM] H7 LED do soczewkowych lamp  (Przeczytany 3896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukaszpiast

• Giełda
[Santa Fe CM] H7 LED do soczewkowych lamp
« dnia: 28 Maj 2018, 07:17:13 »
Witam serdecznie interesuje mnie wymiana zwykłych żarówek H7 na H7 LED w moim santa fe II (cm) słyszałem ze w lampach projekcyjnych czyli z soczewka świeca bardzo dobrze odcięcie światła jest prawidłowe wiec nie będziemy oślepiać innych i jest dożo jaśniej niż na zwykłych żarówkach . Morze ktoś już zakładał takie żarówki jak wrażenia z jazdy jak przebiegał montaż ? Ps: Wiem ze to nie zbyt legalne wiec pomińmy temat legalności ;) tutaj link do takiej aukcji z H7 LED :
 http://allegro.pl/zarowki-led-h7-einparts-diody-philips-canbus-4300k-i7315912562.html#imglayer

Offline west40

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maj 2018, 09:00:32 »
Ja kupiłem santka z już założonymi ledami jako drogowe i mijania. Nie mogę Ci powiedzieć jak lampy świeciły na h7 ale na ledach w nocy świecą bardzo dobrze ( założone nowe lampy z paskiem ledów pod soczewkami jako postojowe w oryginale ). Po dojechaniu do ściany jest bardzo wyraźne odcięcie . Z tego co mnie poinformował sprzedający założył markę Osram. Barwa światła zimna.

Offline lukaszpiast

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Maj 2018, 15:14:41 »
A jaki model nie pamiętasz ? Mógłbyś moze sprawdzic ? i co sadzisz o tych zarowkach h7 led co wyslalem w zalaczniku ? ciekawe czy by pasowaly wymiarowo nie zachaczaly by nigdzie itp ?

Offline Taxidriver

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Czerwiec 2018, 17:10:15 »
Mam led przez przypadek ale świecą tak zaje że nie mam ochoty ich oddać , na razie od lutego testuje wytrzymałość .;) Jeśli chodzi o wystawanie to niestety mam z paskami miedzi jako radiator a więc nie mam dekli na lampach nic się nie dzieje a ganiam po błocie i po asfalcie. Diagnosta miał lekki problem ale nie wiedział co mu nie gra bo nie widział przetwornic więc powiedziałem że lampy 30% 50% plus coś tam, i nie marudził .

Michal91

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Czerwiec 2018, 22:14:01 »
Ja polecam NARVA H7 12V 55W PK26D RANGE POWER WHITE bez zbędnych kombinacji.

Offline lukaszpiast

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwiec 2018, 08:32:28 »
A co sadzicie o tych Ledach H7 Zestaw LED CREE H7 80W 9600lm żarówki 4-gen 3R