Forum > i20

[i20 GB] Trzęsienie samochodu przy ruszaniu

<< < (5/6) > >>

Jogi:
Tak problem jest w i40. Auto zarówno Trzęsie buda, wpada w drgania, na postoju, czasem bardziej czasem mniej, ale również oo wymianie kompletu sprzęgła przy ruszaniu szarpie.

robaszek127:
Skoro trzęsie na postoju to można bardziej podejrzewać poduszki silnika. Bo sprzęgło na luzie nie ma prawa szarpać bo jest odłączone. Jak pisałem w getzie mi silnik aż pukał bo poduszka padła i było zero tłumienia. A poduszka nie tylko tłumi na boki ale i do góry.
Trzeba poruszać silnikiem mocno ręką może coś wyczuje się.

Ty-grysek:
U mnie wymiana uszczelki skrzyni biegów jednak nic nie dała, problem wibracji przy ruszaniu wrócił. Kilka osób (także ktoś w tym wątku) sugerowało dodawać więcej gazu przy ruszaniu; nic z tego - jakbym jechał po podkładach kolejowych (nie przesadzam, zdarzała się taka skala wibracji!). Zresztą podczas próbnej jazdy w serwisie problem został potwierdzony.

Wymieniono sprzęgło, oczywiście w ramach gwarancji, teraz jest OK.

wafel:
Witam. O dodaniu gazu przy ruszaniu pisałem ja. To na początku trochę pomagało , ale nie rozwiązywało problemu oczywiście. Taki sam problem miałem w pierwszej generacji. Niestety i mnie dopadło to drganie w dwójce przy ok. 19000 km. W sumie po rozgrzaniu i w korku. Ruszanie to makabra trzęsło cała budą , więc wiedziałem co mnie czeka. Sprzęgło wymienione na gwarancji. Najlepsze jest to , że tydzień przed wymianą zjawisko ustało. Po rozebraniu okazało się , że nie widać nadmiernego zużycia nic co mogłoby powodować to drganie. Po wymianie nie to auto na plus oczywiście.

kris73:
Witam,u mnie problem z trzęsieniem auta występuje tylko rano przy pierwszym ruszaniu na zimnym silniku.Po nagrzaniu auta wszystko ustępuje.Dzwoniłem do serwisu kazali obserwować czy ,,hopki,, się nie nasilają i będą sprawdzać.
No i potwierdzono,konieczna wymiana sprzęgła.Auto 11380 km :evil: masakra.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej